Victoria Cecoi – ”Atâta timp cât îți place ceea ce creezi, nimic nu este imposibil.”

Victoria, cum a început pasiunea ta?

Totul a început spontan, acum 5 ani. Fiind în concediu de maternitate, îmi căutam o ocupație care să îmi aducă anumite schimbări. Voiam să încerc ceva ce nu am mai încercat. Văzusem că se organizează un workshop despre croșetatul din fire de tricotaj. M-am interesat mai mult despre acest tip de croșetare deoarece mi-a părut foarte interesant și deosebit. Și, cu toate că nu știam nici a ține croșeta în mâini, nu am ezitat și m-am înregistrat la workshop. Între timp am revenit la serviciul de bază, însă nu am lăsat croșeta.

Ce îți oferă acest hobby, pe lângă faptul că ți-a adus schimbările pe care le voiai?

Acest hobby îmi oferă mereu acea doză de relaxare, energie și nu în ultimul rând, acea dorință și inspirație de a crea ceva deosebit și frumos pentru oameni. În plus, îmi aduce foarte multă satisfacție și energie pozitivă.

Sunt mămici care croșetează sau împletesc ceva doar pentru copiii lor sau maxim pentru membrii familiei. Tu, însă, ai mers mai departe în dezvoltarea acestei pasiuni…

Da, imediat după masterclass mi-a venit ideea să creez o pagină pe social media pe care am numit-o Pretty Accessories și prin intermediul căreia pot promova creațiile mele. Treptat, pagina a început să crească datorită lucrărilor, dar și a worshop-urilor pe care în timp am început să le organizez. Pe parcurs, am avut plăcerea să cunosc multe femei anume datorită acestei pasiuni. E foarte plăcut când multă lume este interesată de lucrul handmade și apreciază acest proces migălos. Multe lucrări au ”călătorit” și peste hotarele țării: România, Germania, Elveția, Londra, Irlanda, sau chiar Canada.

Cât timp îți ia pasiunea ta? Sau cât timp ai tu să îi oferi?

Inițial, primele lucrări îmi luau foarte mult timp. Din dorința de a crea accessorii perfecte, le croșetam, iar atunci când observam că ceva nu era bine, desfăceam totul și o luam de la capăt. Pe parcurs, era din ce în ce mai bine, le croșetam mai repede. Gentuța se execută în 2-3 zile, un coșuleț – ceva mai repede (chiar și o zi), covorașele – până la 7 zile, în funcție de volumul comenzilor. Optez pentru ca lucrările să fie croșetate calitativ, pentru ca cei care le primesc să fie încântați și multumiți de rezultat.

Ziceai de gentuțe, covorașe, coșulețe. Ce mai croșetezi? Și ce materie primă folosești?

În colecția ”Pretty Accessories” puteți găsi multe accesorii: coliere, coșulețe organizatoare, pernuțe decorative, rucsacuri, etc. Ceva mai deosebit este rucsacul combinat cu piele ecologică. Pentru lucrări folosesc doar fire de tricotaj marca Bobbiny, 94% cotton. Îmi place textura firului și este comod de lucrat cu el.

Ai vreo recomandare pentru alte mămici care au o pasiune și vor să o dezvolte la alt nivel?

Atâta timp cât faci totul cu dăruire și îți place ceea ce creezi, nimic nu este imposibil. Ar mai fi frumos și bine să nu renunțăm niciodată la pasiunile noastre, ci dimpotrivă, să fim optimiști și încrezători în forțele proprii și în ceea ce facem!

Puteți admira toate lucrările Victoriei Cecoi aici

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.