Cum curățim pielea în timpul iernii

Temperatura de afară scade semnificativ, scade și numărul zilelor însorite, iar aerul din apartament devinde foarte uscat în timpul sezonului de încălzire. Acești factori contribuie la uscarea excesivă a pielii. Dacă simți că pielea ta a devenit aspră și și-a pierdut luciul, atunci cel mai probabil trebuie să schimbi ritualul obișnuit de curățare.

Ce produse să alegi pentru o curățare delicată, dar eficientă a pielii?

Este foarte important să alegi produse de curățare potrivite pentru a nu trauma și mai mult pielea. Chiar dacă ai pielea grasă și mixtă, este totuși recomandat să eviți produsele marcate „pentru tenul gras”. Acestea conțin o mulțime de absorbanți și foarte puține componente hidratante. Alege spume destinate hidratării care au în compoziție acid hialuronic și glicerină.

Apa micelară care conține parabeni poate afecta agresiv pielea uscată și sensibilă. Prin urmare, pentru a îndepărta machiajul, alege uleiuri sau balsamuri hidrofile, care trebuie spălate cu apă.

Nu renunța la tonifiere, or tonerele normalizează pH-ul pielii și finalizează etapa de curățare. Pielea uscată necesită tonifiere cu uleiuri și glicerină. Iar în produsele destinate pentru ten gras sau mixt merită să cauți zinc și acid salicilic.

Ce facem cu peeling-urile?

Le spunem un „da” încrezător, dar cu anumite condiții. Înainte de exfoliere, pielea trebuie readusă la normal. De îndată ce simți că este suficient de hidratată, că nu există roșeață, mâncărime sau descuamare, poți reveni la peeling.

Scruberile delicate, gommage-urile și pulberile exfoliante sunt adevărați prieteni ai curățării blânde acasă. Cu toate acestea, în timpul iernii, nu este nevoie să exagerezi: de 1-2 ori pe săptămână este suficient pentru a îndepărta impuritățile și pentru a da pielii strălucire. După astfel de proceduri, asigură-te că folosești seruri și creme hidratante, iar dacă ai pielea foarte uscată – măști cu acid hialuronic și uleiuri nutritive.


Peeling-ul acid se recomandă să se facă iarna, din cauza absenței unui indice ridicat de radiații ultraviolete: ajută la reînnoirea pielii, elimină inflamația, ridurile și pigmentarea. Pentru a nu usca excesiv pielea după peeling, folosește un SPF de cel puțin 15, nu uita de hidratarea constantă și acordă atenție semnalelor pielii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.