Filmele care au luat cele mai multe premii Oscar de-a lungul timpului

De-a lungul timpului, mai multe filme au fost onorate cu un premiu Oscar. Oscarul reprezintă cea mai prestigioasă recunoaștere în lumea cinematografiei și măsura excelenței în arta filmului.

Iată câteva dintre filmele care au luat cele mai multe premii Oscar de-a lungul timpului, pe care trebuie neapărat să le vizionezi!

„S-a întâmplat într-o noapte”

Prima peliculă care a fost onorată cu nu mai puțin de 5 statuete Oscar a fost „S-a întâmplat într-o noapte”, un film american apărut în 1934 în regia lui Frank Capra. Printre protagoniștii remarcabili ai acestei pelicule se numără carismaticul Clark Gable și frumoasa Claudette Colbert. Este o poveste romantică cu replici bine lucrate și momente pline de suspans.

„Totul despre Eva”

Cu o statuetă mai mult, 6 în total, a primit filmul „Totul despre Eva”, ecranizat în 1950. Această dramă americană a avut în distribuție personalități celebre precum George Sanders și Marilyn Monroe, aceasta din urmă având unul dintre primele sale roluri notabile.

„Pe aripile vântului”

„Pe aripile vântului” este un film american din 1939, regizat de Victor Fleming, cu Vivien Leigh și Clark Gable în rolurile principale. A devenit unul dintre cele mai urmărite filme din istorie, stabilind recordul de încasări. De asemenea, prin utilizarea tehnicii cinematografice, acest film a marcat debutul filmului color în proporții atât de mari.

„Titanic”

Mai aproape de timpurile noastre, filmul „Titanic”, lansat în 1997, a obţinut 11 premii Oscar, inclusiv pentru regie, costume și decoruri. Este un film epic romantic a fost regizat, scris, co-produs și co-montat de James Cameron, având în rolurile principale duoul inegalabil format din Leonardo DiCaprio și Kate Winslet.

„Everything Everywhere All at Once”

Pelicula șiințifico-fantastică de acțiune „Everything Everywhere All at Once” cu 11 nominalizări la Oscar a câștigat șapte dintre acestea în 2023. Deși inițial filmul a avut o lansare limitată în cinematografele americane, popularitatea sa a explodat după ce a fost disponibil pe platformele de streaming.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.