Cum stresul ne afectează starea tenului. Ce e de făcut?

Atunci când taskurile tale se adună şi te stresezi din cauza asta, are de suferit pielea ta, care nu mai este capabilă să se autoprotejeze şi să-şi menţină echilibrul. De exemplu, dacă nu te-ai odihnit corespunzător, sau poate ai avut o discuţie aprinsă cu cineva, este foarte probabil să îţi apară pe ten anumite imperfecţiuni. Acestea, la rândul lor, pot duce la acnee sau alte afecţiuni ale pielii.

  • Pentru a gestiona stresul, încearcă meditația sau yoga.
  • Un alt lucru care te va ajuta să-ţi menţii pielea frumoasă este să eviţi alimentele nesănătoase din comerţ şi să optezi pentru fructe, ulei de măsline și carne albă.

De la stres are de suferit nu doar pielea, ci şi părul sau unghiile. Stresul cronic poate duce la pierderea sau deteriorarea podoabei capilare. În cazul manichiurii, atunci când eşti extrem de îngrijorat sau anxios, s-ar putea să vrei să îţi rozi unghiile, ceea ce va duce la degradarea lor şi la exfoliere.

  • Ca să nu agravezi problema, evită dușurile la temperaturi ridicate pentru a preveni deteriorarea suplimentară a pielii și a scalpului.
  • De asemenea, folosește produse ce au în componența lor ingrediente naturale.
  • Şi din nou, o dietă echilibrată poate face minuni şi în acest caz.

Cercurile din jurul ochilor s-ar putea, la fel, să fie cauzate de stres, sau mai bine zis de lucruri asociate cu acesta, cum ar fi de exemplu, lipsa somnului. Cert e că cearcănele oferă chipului tău un aspect obosit şi îmbătrânit. Soluţia ar fi un somn bun şi liniştit de care poţi avea parte meditând sau făcând yoga, sau pur şi simplu să eviţi gadgeturile cu o oră înainte de somn.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.