Activități de familie: idei pentru a petrece timpul calitativ acasă

Vara copiii petrec tot mai mult timp afară, însă e bine ca la orele amiezii, când soarele e prea fierbinte, să se ascundă la răcoare, în casă. De multe ori aceștia se plictisesc și aleg să stea la televizor, tabletă sau telefon, însă există modalități mult mai interesante anti-plictiseală.

Iată câteva activități de familie și idei pentru a petrece timpul calitativ acasă!

Organizați o amiază de film în aer liber

Seara ar trebui să faceți față țânțarilor, însă ora amiezii este potrivită pentru a viziona un film împreună. Alegeți un film pentru copii, căci indiferent dacă sunt animate sau nu, acestea pot fi educative. Astfel, cei mici pot învăța de la personaje într-o manieră foarte distractivă și creativă despre curaj, prietenie și nu numai. Iar la sfârșitul filmului, nu uitați să discutați despre ce v-a plăcut sau cum ați fi procedat voi.

Faceți cu toții o schimbare de look

Pentru o mică schimbare de look nu e nevoie să mergeți la salon. Cu siguranță aveți prin casă un pieptene și un foarfece foarte bine ascuțit. Puteți să tăiați doar vârfurile sau să vă faceți câteva șuvițe de păr colorat. Cu siguranță toți vor fi încântați!

Faceți activități manuale

Copiii adoră lucrul manual, de aceea propune-le să meșteriți ceva împreună. Fie că este vorba despre coliere din scoicile aduse din vacanța la mare sau despre câteva felicitări pentru începerea noului an de învățământ, veți petrece împreună timp de calitate.

Faceți acasă înghețată, limonadă

Să gătești împreună cu copiii e o adevărată provocare, dar pentru ei e o lecție importantă. Fie că pregătiți limonadă sau înghețată, faceți mai multe porții, căci se va consuma imediat!

Jucați-vă jocuri de societate

Jocurile de societate sunt întotdeauna o idee bună atunci când vrei să te ascunzi în casă, la răcoare, dar și să petreci timp cu familia. Jocurile de societate contribuie la îmbunătățirea abilităților de comunicare, dezvoltarea vocabularului, stimularea imaginației, gestionarea emoțiilor, fiind și o modalitate excelentă de a vă cunoaște mai bine.

Tu ce alte idei ai pentru a petrece timp calitativ cu familia în perioada verii?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.