Superalimente pe care să le consumi vara aceasta

Superalimentele, aceste ingrediente miraculoase, extrem de nutritive, sunt tot mai mult consumate în ultima perioadă. Datorită proprietăților benefice, superalimentele au un conținut ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți, dar și fibre, flavonoide și grăsimi sănătoase. Fiecare superaliment are proprietățile sale, în funcție de conținutul său nutrițional.

Iată câteva superalimente pe care să le consumi vara aceasta pentru a avea o sănătate de fier!

Beneficiile superalimentelor

Consumul de superalimente are numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

  • Ajută la prevenirea bolilor, cum ar fi: afecțiuni oncologice, boli cardiovasculare, diabet, obezitate
  • Ajută la menținerea greutății
  • Ajută la îmbunătățirea nivelului de energie datorită conținutului ridicat de carbohidrați complecși, fibre, vitamine și minerale
  • Contribuie la îmbunătățirea tranzitului intestinal
  • Contribuie la îmbunătățirea calității somnului

Ce superalimente să consumi vara aceasta

Vara, când avem din plin tot felul de fructe și legume, dar și superalimente, trebuie să le consumăm din plin.

Legume cu frunze verzi

Acestea ne oferă o doză considerabilă de nutrienți, cum ar fi: calciu, acid folic, zinc, magneziu, fier, fibre și vitamina C. Printre acestea se enumeră: spanac, varză kale, frunze de sfeclă Mangalia, frunze de sfeclă roșie, andive, salată verde.

Pomușoare de pădure

Acestea sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Afinele, căpșunile, zmeura, merișoarele, murele, fructele de acai și goji pot fi consumate oricând ca o gustare sănătoasă sau pot fi adăugate în diverse preparate culinare.

Rădăcinoase

Apreciate pentru conținutul ridicat de nutrienți, rădăcinoasele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră: sfeclă roșie, ghimbir, turmeric, cartof dulce, ginseng, maca.

Leguminoase

Surse foarte bune de minerale, vitamina B, fibre și proteine, leguminoasele ar trebui incluse în meniul nostru zilnic. Astfel sunt recomandate: fasolea, soia, lintea, năutul, bobul și mazărea.

Nuci și semințe

Bogate în fibre, grăsimi sănătoase și proteine vegetale, nucile și semințele sunt întotdeauna o gustare sănătoasă. Din această categorie fac parte: nucile de macadamia, migdalele, nucile pecan, fisticul, caju, nucile braziliene, arahidele, semințele de in, de dovleac, de floarea soarelui, cele de cânepă sau chia.

Peștele

Sursă bogată de Omega3, peștele poate fi consumat de câteva ori pe săptămână. Astfel este recomandat păstrăvul, heringul sau somonul.

Cerealele

Datorită conținutului ridicat de proteine, minerale și vitamine, cerealele sunt adesea consumate dimineața, pentru uj aport ridicat de energie. Printre acestea sunt incluse: ovăzul, hrișca, quinoa, amarantul.

Bine de știut!

Chiar dacă sunt numite superalimente, acestea nu au superputeri dacă sunt consumate în exces sau haotic. Superalimentele trebuie să fie parte componentă a unui stil de viață sănătos și a unei alimentații echilibrate. Din acest motiv, nu trebuie să excluzi din meniu anumite fructe sau legume doar pentru că nu sunt considerate superalimente.

Important! Acest articol are un caracter informativ. Dacă suferi de anumite afecțiuni pe care vrei să le tratezi cu ajutorul superalimentelor, cere părerea unui medic.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.