Rețete de creme tartinabile nutritive și sănătoase pentru această vară

În perioada verii gospodinele preferă să nu stea prea mult la bucătărie. Astfel, rețetele de mâncare rapidă sunt la mare căutare. Ideal ar fi să poată fi consumate și reci, căci pe caniculă nu prea sunt recomandate mâncărurile fierbinți.

Dacă și tu ești în căutare de gustoșenii pentru care nu trebuie să petreci mult timp în fața aragazului, îți propunem câteva rețete de creme tartinabile nutritive și sănătoase pentru această vară. Pot fi folosite la prepararea tartinelor, sandvișurilor sau a bruschetelor și cu siguranță vor fi apreciate chiar și de cei mai mofturoși meseni.

Pastă de pătrunjel verde

Pentru a face această pastă tartinabilă ai nevoie de: o legătură de pătrunjel proaspăt, un pic de ulei de măsline, sare după gust, câteva cozi de ceapă verde și usturoi proaspăt. Dă prin blender toate ingredientele până când obții o pastă omogenă. Acest mujdei cremos cu pătrunjel verde este ideal pentru a fi consumat pe pâine prăjită și parmezan ras, alături de o salată de legume. Pasta se păstrează la frigider, în borcan bine închis, și se folosește timp de 2-3 zile.

Cremă de vinete cu usturoi

Vinetele sunt perfecte pentru o pastă tartinabilă! Pentru a o face ai nevoie de câteva vinete coapte foarte bine, fără semințe și cu multă pulpă, sos tahini, usturoi, sare, piper negru, suc de lămâie și frunze de coriandru, pătrunjel sau mentă. După ce ai lăsat vinetele să se scurgă foarte bine, dă-le prin blender împreună cu celelalte ingrediente, până când obții o pastă omogenă. Păstrează la frigider.

Unt aromat cu usturoi

Pentru zilele în care nu știi ce să mai gătești, e bine să ai în frigider unt aromat cu usturoi. Pentru a-l prepara ai nevoie de: unt cu 82% grăsime, câțiva căței de usturoi, pătrunjel proaspăt, sare, coajă de lămâie. Lasă untul să se topească la temperatura camerei, apoi pune peste el usturoiul și pătrunjelul tocat fin, sarea și coajă rasă de lămâie. Amestecă foarte bine ingredientele până când se omogenizează, apoi pune pasta obținută într-un vas cu capac sau pe o folie transparentă și rulează-l ca pe salamul de biscuiți. Păstrează untul la frigider.

Cremă de ardei copți

Vedetele ale verii, ardeii pot fi consumați atât în stare crudă, cât și copți. Ba chiar poți face din ei și o cremă tartinabilă. Pentru asta ai nevoie de: câțiva ardei copți, curățați de coajă și semințe, miez de nucă, usturoi, ulei, sare, suc de lămâie, coriandru, un pic de pastă de roșii (opțional). Mixează foarte bine toate ingredientele și consumă pe pâine sau lipii, cu o bucată de telemea.

Cremă de fasole albe

Dacă în mod obișnuit nu prea consumi fasole, poți face din ele o pastă tartinabilă. Ai nevoie de fasole albe și bine fierte, oțet roșu, hrean proaspăt, sare, usturoi, semințe de floarea soarelui și o bucată de sfeclă roșie fiartă. Pasează bine toate ingredientele și adaugă 2-3 linguri de oțet. Păstrează crema la frigider.

Bine de știut!

Dacă pâinea s-a uscat și o prăjim ca să devină crocantă, vorbim despre o bruschetă. Din aceeași serie, sandwichul este format întotdeauna din două felii de pâine cu ceva la între ele. Iar dacă punem pe pâine o cremă și alte ingrediente, vom obține o tartină.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.