Activități la mare pentru copiii de toate vârstele

Dacă mergi la mare zilele astea, cu siguranță te întrebi oare cu ce să-ți ocupi copiii la orele amiezii când, chiar dacă veți sta pe plajă, probabil veți prefera umbra și locurile mai puțin însorite. Ei bine, dacă sunt mici, probabil că vor dormi la prânz, însă dacă sunt mai mari, vor refuza somnul cu înverșunare. Nu-i nimic însă, azi îți propunem activități la mare pentru copiii de toate vârstele, pe care le puteți face împreună pentru a nu vă plictisi.

Faceți un album cu amintiri

Atunci când stați la umbră, permiteți-le copiilor să fotografieze tot ce găsesc prin preajmă. Chiar și fotografii de familie să facă. Astfel, la sfârșitul vacanței veți avea multe fotografii pentru a face un album cu amintiri din vacanță.

Adunați scoici și creați coliere

Copiii adoră să adune scoici de toate formele și dimensiunile. Dacă au adunat suficiente, puteți face împreună coliere. Vor fi și acestea amintiri din vacanță, dar și o activitate de dezvoltare a creativității, cât și de conectare cu familia. Apropo, pentru și mai multă distracție, puteți vopsi colierele.

Organizați o vânătoare de comori

După ce ați întocmit o listă cu lucruri pe care trebuie să le găsească fiecare membru al familiei, mergeți la o vânătoare de comori. Dacă ai mai mulți copii, unul te poate însoți pe tine, iar altul să meargă cu tati. Împreună va fi mult mai distractiv!

Faceți o sculptură din nisip

Imaginația copiilor nu are limite. Împreună cu ei puteți încerca să faceți o sculptură din nisip sau să faceți o întrecere – câștigă cel care reușește să construiască mai repede.

Faceți o mașină în nisip și călătoriți imaginar

Pentru și mai multă distracție, puteți construi cu copiii o mașină în sau din nisip. Aceasta trebuie să fie suficient de încăpătoare pentru întreaga familie. Urcați în ea și imaginați-vă că mergeți într-o călătorie la care visați de mult timp.

Tu ce alte idei de activități ai pentru zilele de stat pe plajă? Împarte-le în comentarii la acest articol.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.