Sfaturi pentru a avea o săptămâna productivă și cu succes

Începutul săptămânii vine cu multe planuri și task-uri de îndeplinit. Dacă în primele zile suntem plini de forțe, spre finalul săptămânii acestea par să ne lase. Totuși, există câteva trucuri care ne ajută să avem energie întreaga săptămână și cu ajutorul cărora nu ne vom simți istoviți.

Iată câteva sfaturi pentru o săptămână productivă și cu succes!

Stop multitasking

E bine să știi că de fapt multitaskingul nu există. Nu te poți concentra cu adevărat decât pe un singur lucru, iar dacă faci mai multe lucruri odată, riști să nu duci la final nici unul. De aceea, atunci când îți programezi zilele, alege să te focusezi pe fiecare punct separat. Abia după ce ai făcut un lucru, treci la următorul.

Prioritizează activitățile

E clar că nu le poți face pe toate într-o singură zi și uneori nici chiar într-o singură săptămână. Din acest motiv e bine să îți prioritizezi activitățile pe care trebuie să le îndeplinești și să le faci pe rând, de la cea importanță la cea mai puțin importantă. Gândește-te unde vrei să fii săptămâna viitoare, luna viitoare sau anul viitor. Ce pași poți începe să faci acum pentru a ajunge acolo?

Planifică-ți timpul cu o marjă de eroare

Dacă intuiești că o anumită activitate nu o vei putea îndeplini în jumătate de oră, de exemplu, mai bine mai alocă-ți câteva minute. Astfel nu vei pune presiune pe tine și vei face lucrurile în voie, fără să te grăbești. Da, uneori graba strică treaba! Este mai bine să fi planificat pentru mai mult timp decât este necesar decât să te simți stresată sau descurajată că nu ai programat suficient timp.

Nu uita de pauze

Da, este important să realizezi toate task-urile propuse, dar la fel de importante sunt și pauzele. Acele spații de-a lungul zilei, în care ajungi să respiri puțin aer proaspăt, să-ți întinzi picioarele, să iei o ceașcă de cafea și să-ți odihnești creierul te vor ajuta să te detașezi de muncă și să te relaxezi, pentru ca apoi să poți reveni cu forțe noi. Asigură-te că programezi perioade de odihnă între activitățile dedicate. Menținerea unui echilibru, atât cu perioade concentrate, cât și odihnitoare, îți va îmbunătăți cu adevărat productivitatea și te va ajuta să te simți mult mai bine.

Oferă-ți timp pentru tine

Mulți oameni uită să înțeleagă „timpul pentru mine” când își notează activitățile zilnice sau săptămânale. Nu este vorba despre pauzele din timpul lucrului, ci despre timp în care să înveți ceva nou, să faci ceea ce îți place, să mergi în vizită. Dacă „timpul meu” nu este considerat suficient de devreme, este prea ușor să continui să lucrezi, să-ți pierzi inspirația sau pur și simplu să te epuizezi.

O săptămână productivă să ai!

Sursa foto: Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.