Activități în aer liber pentru un weekend frumos cu copilul

Acest weekend este o ocazie frumoasă de a petrece timp de calitate alături de copilul tău. Nu ai nevoie de evenimente speciale la care să mergeți și nici de bani pe care să-i cheltui. Vă puteți distra și acasă, căci tot de ce are nevoie cel mic va fi deja cu el – tu.

Iată câteva idei de activități în aer liber pentru un weekend frumos cu copilul!

Să fie doar verde

Ieșiți în sânul naturii și faceți împreună un joc. Tot de ce aveți nevoie e atenție și concentrare. Ideea jocului este ca fiecare să spună pe rând câte un obiect de culoare verde pe care-l vede. Regula este că va fi învins cel care nu mai găsește nici un obiect de această culoare. Obiectele nu trebuie să se repete. Dacă nu vă place verdele, alegeți împreună o altă culoare.

Organizează o petrecere

O petrecere cu familia este întotdeauna binevenită, iar copilul se va bucura cu siguranță. Tor ce trebuie să faceți este să găsiți locul potrivit, să-l decorați, să pregătiți gustări și să invitați toți membrii familiei la o petrecere în curte/grădină/pe terasă. De la petrecere nu trebuie să lipsească nici muzica!

Un vulcan în curte

Dacă micuțul tău e pasionat de științe și experimente, propune-i acest experiment! Vei avea nevoie de un vas mare, în care trebuie să pui folie de aluminiu, dându-i forma de vulcan gata să erupă și având grijă să lași mijlocul liber. În mijlocul acestui vulcan pune bicarbonat de sodiu (cu cât mai mult, cu atât mai spectaculos). Toarnă deasupra oțet și lasă-l pe copil să se uimească de tot ce se va întâmpla.

Faceți un foc de tabără

Dacă aveți suficient spațiu, ajutați de ceilalți membri ai familiei, faceți un foc de tabără. În jăratec puteți coace cartofi sau bezele. Ascultați muzică, depănați amintiri și bucurați-vă de timpul frumos petrecut împreună.

Weekend frumos să aveți!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.