Două rețete delicioase pentru un weekend de mai

Luna mai este luna verdețurilor, a primelor fructe și legume. În această perioadă poți merge la piață să alegi cele mai sănătoase alimente, pe care să le pui pe masă celor dragi: căpșuni, cireșe, mere, dovlecei, varză, cartofi, roșii, castraveți, spanac, ruccola, salată, frunze de sfeclă roșie, măcriș, frunze de păpădie, lobodă, busuioc. Toate acestea vor aduce aportul de nutrienți și vitamine și vor oferi energie pentru întreaga zi.

Iată două rețete delicioase pentru un weekend de mai!

Tocăniță de cartofi noi

Pentru a face această tocană ai nevoie de:

  • 1 kg de cartofi noi
  • 2 ardei grași verzi
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 morcov
  • 2 cepe mari
  • 50 ml ulei
  • Sare și condimentele preferate
  • 3 linguri pastă de tomate
  • Verdeața preferată

Cum se prepară

  • Spală bine legumele și taie-le julien, iar cartofii – cuburi
  • Pune ceapa la călit. Adaugă morcovul, apoi ardeii
  • După ce s-au călit, pune cartofii, pasta de tomate, sarea și condimentele preferate. Amestecă totul bine și dă la cuptor până când cartofii sunt gătiți. Ai grijă, căci cartofii noi se gătesc foarte repede
  • La final, adaugă verdeață tocată mărunt

Pește la cuptor pe pat de legume

Dacă iubești peștele, aceasta va fi rețeta ta preferată. Pentru ea ai nevoie de:

  • Peștele preferat
  • Roșii
  • Ceapă
  • Morcov
  • Ardei capia
  • Un pahar de vin alb
  • Sare și condimentele preferate
  • Cimbru și pătrunjel verde
  • Usturoi

Cum se prepară

  • Spală bine peștele și porționează-l
  • Lasă-l până se scurge apa de pe el și condimentează-l cu sare, piper și alte condimente preferate. Unge-l apoi cu ulei și lasă-l la o parte
  • Spală legumele și taie-le rondele, iar cimbrul și pătrunjelul toacă-l mărunt
  • Așează în tava de gătit rondelele, condimentând ușor fiecare strat
  • Peste legume pune bucățile de pește, toarnă peste ele uleiul rămas în vas și paharul cu vin
  • Pune peste bucățile de peste câte o rondea de roșii și presară deasupra verdeață și usturoi tocat mărunt, apoi dă totul la cuptor până când peștele este bine gătit
  • Când este gata se scoate din cuptor și se presară iar verdeață proaspătă

Sunt rețete simple, dar care te vor ajuta să-i surprinzi pe cei dragi în acest weekend!

Poftă bună!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.