5 cărți pentru a cultiva copiilor dragostea față de natură

Dragostea și respectul față de mediul înconjurător se învață din copilărie. Părinții sunt un exemplu pentru cei mici, în acest sens. Dar cum să protejeze tot ce-i în jur, copiii pot învăța și din cărțile cu poezii, povești sau povestiri. Cărțile la această temă vin să le umple ființa cu dragoste, recunoștință și grijă.

Iată 5 cărți pentru a cultiva copiilor dragostea față de natură!

Claudia Partole – Învață de la toate

Această carte este sinceră și atrăgătoare, te cheamă la protecția mediului nu prin lozinci înflăcărate, nu prin amenințări cu penalități și pedepse, dar prin simpla trezire a dragostei pentru natură și pentru frumos. E bine  omenirea să înțeleagă că, fără dragostea de natură și de frumos, viața devine săracă!

Peter Wohlleben – Pădurea. Instrucțiuni de folosire

Cartea este scrisă de un pădurar pasionat din Germania, care explică fascinanta lume pe care el o studiază de decenii. Deși lucrările sale se axează mai mult pe copaci și importanța acestora, acest pădurar povestește și despre experiența de a te afla într-o pădure, oferă instrucțiuni legate de purtarea noastră în acest habitat, explică cum să ne orientăm în pădure, care fructe de pădure și ciuperci sunt recomandate, unde și ce avem voie sa strângem, să culegem și să mâncăm, cum să citim corect urmele animalelor și care sunt cele mai bune locuri și momente în care pot fi văzute animalele sălbatice. Autorul descrie într-o manieră fascinantă cum o plimbare prin pădure făcută primăvara, vara, toamna și iarna diferă. Prin aceste sfaturi, Peter Wohlleben ne învață să respectăm pădurea și implicit natura și să înțelegem mai bine viața animalelor sălbatice la adăpostul habitatelor forestiere.

citește și: Importanța cărților și a lecturii în dezvoltarea copiilor

Peter Wohlleben – Auzi cum vorbesc copacii? O drumeție scurtă în inima pădurii

Pădurarul Peter Wohlleben îți povestește în această drumeție despre observațiile și cercetările fascinante pe care le-a făcut de-a lungul anilor. De peste 20 de ani, el însoțește prin pădure familii și clase de elevi și a adunat multe dintre curiozitățile copiilor pe această team

Camilla de la Bedoyere, Jane Newland – Prima mea carte despre natură

De la floarea-soarelui care îşi clatină tulpinile în vânt la albinele care zumzăie, de la păsările care se înalţă spre cer la maimuţele care se leagănă din creangă în creangă, natura este peste tot. Din această primă carte despre natură, copiii află ce se întâmplă în lumea vie, descoperă cum din seminţe cresc noi plante, de ce unele omizi sunt vărgate, cum trăiesc pinguinii, de ce îşi schimbă culoarea cameleonii şi multe altele.

Alice James, Emily Bone – În natură. Jocuri și activități de explorator

Aceasta carte oferă o mulțime de idei! Cum să te porți și să te distrezi în zilele în care faci o excursie în natură, fie la pădure, fie pe țărmul mării. Cum să faci un foc de tabără și cum să organizezi jocuri în aer liber. Cum să iei urma animalelor sălbatice și cum să prinzi insecte. Cum să descoperi natura ca un adevărat explorator! Cuprinsul conține capitole precum: Măreția naturii/ Explorând lacuri, râuri și mări/ Descoperirea faunei/ Observarea pădurii/ În sălbăticie/ În natură, pe orice vreme/ Exploratorul de noapte.

Lectură plăcută!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.