Ce poți face pentru un stil de viaţă prietenos cu mediul

Schimbările climatice se fac tot mai resimţite în toate colţurile lumii. În acest sens, există numeroase politici globale sau naţionale care să limiteze într-un fel sau altul efectele acestora. Pe lângă asta, fiecare dintre noi ar putea contribui la o planetă mai curată dacă adoptă un stil de viaţă prietenos cu mediul.

Iată ce poţi face pentru asta!

1. Redu cât mai mult consumul de plastic. Fie că vorbim despre sacoşele din plastic, sau apa îmbuteliată, sau anumite recipiente din plastic, toate acestea pot fi uşor înlocuite cu lucruri mai prietenoase cu mediul. De exemplu, poţi opta pentru genţi din pânză, sau butelii din sticlă sau metal. Iar caserolele din plastic pot fi înlocuite cu cele din oţel inoxidabil sau sticlă.

2. Mergi cu transportul public sau optează pentru căi alternative. Mersul cu bicicleta, de exemplu, poate fi o experienţă foarte distractivă şi sănătoasă. Dacă nu vrei să renunţi la automobilul tău, optează pentru unul electric, dacă îţi permite buzunarul.

citește și: Cum să-ți înveți copilul să iubească natura. Sfaturi utile

3. Repară în loc să arunci. Indiferent dacă vorbim de electrocasnice, sau haine, sau pantofi, deseori alegem pur şi simplu să le aruncăm atunci când se deteriorează. O variantă mai prietenoasă cu mediul, însă, ar fi să le repari. E o idee bună şi pentru a-ţi salva economiile, dar şi satisfacţia va fi pe măsură atunci când reutilizezi un obiect preferat.

4. Ai grijă la risipa alimentară. Tone de mâncare sunt aruncate zilnic la tomberoane. Pentru a evita acest lucru, învaţă să cumperi doar produsele de care ai nevoie şi în cantităţi rezonabile. Iar dacă observi că fructele sau legumele îşi pierd din prospeţime, foloseşte-le la prepararea smoothiurilor sau adaugă-le în anumite sosuri sau feluri de mâncare gătite. Şi mâncarea rămasă a doua zi ar putea fi gătită altfel, doar dacă îi mai adaugi câteva ingrediente.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.