Curățenia de primăvară. De ce să ții cont când o faci

Odată cu sosirea primăverii, avem tendința de a deschide larg ferestrele și de a lăsa soarele să intre în case. Primăvara este anotimpul renașterii, a purificării. Și ne dorim să ne purificăm nu doar sufletele, ci și locuințele. Curățenia de primăvară se face după terminarea sezonului rece și începerea sezonului cald. Statisticile arată că majoritatea oamenilor aleg să facă curățenia de primăvară în luna martie pentru a da casei un nou aer odată cu sosirea noului anotimp.

Dacă ai de gând să începi curățenia de primăvară, iată de ce să ții cont!

Ar fi bine ca măcar o dată în an să faci o curățenie generală în casă, iar primăvara este momentul potrivit pentru asta. Curățenia generală nu presupune doar aerisirea locuinței sau ștergerea prafului pe după dulapuri. Este vorba în primul rând despre debarasarea de toate lucrurile pe care nu le mai folosești și care spațiu în locuința ta.

Pregătirea pentru curățenia de primăvară

Este foarte important să te pregătești mental și logistic pentru această curățenie. Dacă ai de gând să faci unele modificări în locuință, să schimbi locul mobilei sau să zugrăvești, fă acest lucru înainte de a începe curățenia. Vizualizează cum vrei să arate casa ta.

Curățarea electrocasnicelor

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să cureți toate electrocasnicele. Curăță de praf lustrele, lampadarele, becurile. De asemenea, curăță sau schimbă filtrele la aerul condiționat, umidificator, dezumidificator. Este foarte important să faci periodic acest lucru, pentru a nu permite dezvoltarea bacteriilor, prafului și alergenilor. Nu uita să cureți de praf și să igienizezi și celelalte electrocasnice din casă. Iar dacă observi că nu funcționează, cere ajutorul unui specialist.

Curățarea locuinței în profunzime

Ar fi bine să te asiguri că ai toate lucrurile la îndemână pentru a-ți igieniza casa. Spală canapelele, dă jos perdelele și draperiile, curăță bine pereții, scutură cuverturile, iar la final aspiră covoarele sau du-le la spălătorie.

Aerisirea locuinței

E de la sine înțeles că faci curățenie cu ferestrele deschise, însă dupa ce termini totul, nu le închide imediat, ci lasă aerul curat să intre în casă. Ar fi bine ca măcar 15 minute să lași geamurile larg deschise, pentru ca locuința ta să se aerisească de toate produsele pe care le-ai folosit.

Sfaturi utile pentru curățenia de primăvară

  • Începe curățenia cu activități care necesită timp de așteptare – tratarea chiuvetei sau a căzii, văruirea
  • Începe cu camerele în care nu va fi nevoie să mai intri
  • Începe de la etajele superioare
  • Fă curățenia de sus în jos. Podelele rămân pentru final
  • Pentru a te asigura că soluțiile de curățare folosite sunt cu adevărat eficiente, este important să verifici mereu informațiile de pe eticheta acestora

Spor la curățenie și o primăvară frumoasă!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.