Remedii naturiste pentru a preveni înțepăturile de insecte

În perioada caldă a anului, insectele fie ne invadează locuința, fie ne pișcă sau înțeapă pielea. Există însă numeroase soluții pentru a le veni de hac. Iată câteva remedii naturiste pentru a preveni înțepăturile de insecte atunci când te afli în aer liber, la picnic sau la plimbare!

Sfaturi importante de care să ții cont

  • Atunci când ieși la iarbă verde ai grijă să nu folosești parfum. Acesta atrage insectele.
  • Atunci când te afli în aer liber evită să consumi fructe precum piersici, struguri, pepene, dar și băuturi dulci.
  • Acoperă foarte bine mâncarea, în cazul în care ai ieșit la picnic în sânul naturii.
  • Evită zonele cu flori atunci când ieși la picnic sau la plimbare.
  • Îmbracă doar haine albe sau în nuanțe pastelate. Culorile vii și strălucitoare atrag insectele.
  • înainte de a ieși din casă, aplică câteva puf-uri de soluție preparată din diverse uleiuri aromate. Acestea vor ține la distanță țânțarii.
  • Dacă vezi o albină sau o viespe trebuie să stai nemișcată și să aștepți până când aceasta se îndepărtează. În cazul în care vei da din mâini, aceasta se va apropia și mai mult de tine și riști să te alegi cu o înțepătură.

Remedii naturiste pentru înțepăturile de insecte

Extracte de mușețel

Încă din cele mai vechi timpuri, produsele pe bază de extracte de muşeţel sunt utilizate extern pentru inflamaţii şi iritaţii ale pielii, boli bacteriene ale pielii, erupţii cutanate, eczeme, răni, degerături şi muşcături de insecte. Poți folosi un ulei de mușețel sau infuzie de flori.

Frunze de patlagină

Acestea au fost folosite dintotdeauna ca remediu pentru vindecarea rănilor. Pătlagina are proprietăți de vindecare a rănilor. Planta conţine compuşi ce manifestă activitate antiinflamatoare, analgezică, emolientă, calmantă, antioxidantă și antibiotică slabă.

Aloe Vera

Aloe Vera poate fi folosită pe mușcăturile de insecte sub formă de gel extras din frunzele proaspete. Aloe Vera reduce inflamaţia acută şi este utilizat pentru tratamentul extern al rănilor minore şi al afecţiunilor inflamatorii ale pielii, iritaţiilor minore, inclusiv arsuri, vânătăi şi muşcături de insecte.

Chiar dacă înțepăturile de insecte se vindecă de multe ori de la sine, este important să prevenim acest lucru, pentru a nu avea consecințe neplăcute.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.