IDEI: Cum să faci fotografii frumoase în natură

Soarele cald, iarba și copacii verzi, florile de primăvară sunt un motiv pentru a ieși din case și a sta cât mai mult în aer liber. Dacă iubești căldura, cu siguranță petreci timpul liber în afara casei și îți place să faci fotografii în timpul plimbărilor. Nu e nevoie să fii profesionistă pentru a capta cu aparatul de fotografiat sau telefonul cele mai deosebite momente. Totul se învață.

Iată câteva idei din care vei afla cum să faci fotografii frumoase în natură!

Fă cât mai multe fotografii

Fie că folosești un aparat foto sau telefonul, fie că faci fotografiile singură sau ai angajat pe cineva, profită de timp și trage cât de multe cadre vrei. Schimbă unghiul și focusul până când găsești cea mai bună expunere. Atunci când faci mau multe fotografii, ai de unde alege una sau câteva reușite.

Atenție la lumină

De obicei, fotografiile în natură nu se fac la mijlocul zilei, când soarele e foarte sus. Timpul ideal pentru fotografii reușite este dimineața, când răsare soarele sau la apus. Atunci lumina este blândă și nu prea puternică, iar fotografiile ies mai impresionantele. De asemenea, ai grijă ca lumina să-ți cadă întotdeauna peste față.

Planifică

Înainte de a porni de acasă, planifică-ți timpul și modul de fotografiere. Dacă ai ales o anumită locație, probabil că deja ai idei despre ce fotografii îți dorești să faci. Notează-le undeva, căci s-ar putea să le uiți și să ajungi acasă cu totul alte fotografii decât ți-ai dorit.

Comportă-te natural

Chiar dacă este o ședință foto organizată, simte-te în largul tău și comportă-te natural. O regulă importantă în timpul fotografierii este să te bucuri de fiecare clipă și de fiecare acțiune. Cu cât mai multe cadre firești, cu atât este mai mare șansa ca la final să ai multe fotografii reușite.

Alege hainele potrivite

Chiar și un corp cu multe dezavantaje poate fi transformat vizual cu ajutorul ținutelor potrivite. Renunță la hainele cu logo-uri, imprimeuri, printuri, în culori țipătoare. Pentru ședințe foto perfecte în natură, fotografii recomandă ținutele albe, negre sau în culori pale, calde, potolite. Aliniază-ți ținuta cu tipul și scopul ședinței și astfel vei obține fotografii numai bune de pus în ramă.

Dacă nu ai inspirație pentru ședința foto în natură, Pinterest te poate ajuta. Acolo vei găsi o mulțime de idei.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.