Idei pentru a petrece educativ primul weekend din mai

Luna mai vine cu multe evenimente frumoase, soare și timp pentru a-l petrece cu cei dragi. În primul weekend al acestei luni, îți propunem să ieși din casă, să mergi la evenimentele pregătite pentru tine, să te plimbi cu familia, să râzi mai mult cu copiii și să creați împreună amintiri de neuitat.

Dacă nu știi ce să faci pe data de 6 și 7, am pregătit pentru tine mai multe idei pentru a petrece educativ primul weekend din mai!

Mergeți cu barca

În parcul din Valea Trandafirilor există trei lacuri. Pe unul dintre ele te poți plimba cu barca fie singură, fie cu soțul, fie cu întreaga familie. Poți închiria barca pentru 30 de minute sau chiar mai mult. Lăsați-vă legănați de valuri și bucurați-vă de atmosfera plăcută!

Mergeți la teatru

Faceți-vă timp pentru o piesă de teatru, la care să participați cu toată familia. Chiar dacă este un spectacol pentru copii, părinții pot fi prezenți și ei pentru a-și aminti de anii copilăriei. De exemplu, sâmbătă puteți merge la „Misiunea Iepurașului de Paște”, iar duminică la „Liga Roboților GENESIS”, spectacole jucate de Teatrul Planeta Clounella, în incinta Odeon, cu începere de la orele 11:00.

Hrăniți păsările din parc

Dacă iubiți animalele și păsările, puteți organiza o zi în care să aveți grijă de ele. Pentru a hrăni păsările, de exemplu, nu aveți nevoie decât de câteva pungi cu semințe de floarea soarelui. Pițigoii sunt mari amatori de semințe, iar voi le puteți asigura această hrană. Iar dacă nu aveți timp pentru ele, puteți susține activitatea Societății pentru Protecția Păsărilor și a Naturii, care colectează fonduri pentru procurarea semințelor. Mai multe detalii găsiți AICI.

Faceți picnic în sânul naturii

Picnicurile cu familia sunt una dintre cele mai bune metode de relaxare. Luați cu voi o păturică, ceva de mâncare, apă și câteva jocuri de societate și savurați din timpul petrecut împreună!

Plimbați-vă și descoperiți locuri noi

Indiferent de localitatea în care locuiți, cu siguranță nu cunoașteți încă toate locurile. Propuneți-vă ca în acest weekend să vă plimbați prin împrejurimi și să descoperiți cele mai ascunse străduțe. Veți fi uimiți de ceea ce veți descoperi. Mai mult chiar, aceasta va fi o lecție de patriotism și istorie pentru copii.

Weekend frumos să aveți!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.