Detoxifierea în pași simpli, fără a stresa organismul

În ultima perioadă, tot mai multe persoane vorbesc despre detoxifiere. Dar ce este aceasta, de fapt? Detoxifierea reprezintă procesul de curățare a toxinelor din organism și stimularea funcționării normale a metabolismului. Acest proces se realizează prin hrană sănătoasă, mișcare regulată, dar și prin drenaj limfatic.

Iată cum se face detoxifierea în pași simpli,  fără a stresa organismul și ce recomandări oferă nutriționiștii în acest sens! E nevoie doar de 7 zile pentru a face o schimbare!

1.În fiecare dimineață beți apă pură!

Timp de 7 zile, în fiecare dimineață, imediat ce ne trezim, bem câte un pahar de apă cu suc de lămâie. Apoi putem face celelalte activități. Combinația de apă cu lămâie ajută tranzitul intestinal. Lămâia nu doar stimulează ficatul, dar și contribuie la eliminarea toxinelor din organism.

2.Consumați cât mai multe salate!

Mai ales acum, că e perioada fructelor, legumelor și verdețurilor, e păcat să nu le consumăm. Pe masa noastră, în aceste 7 zile, salatele trebuie să fie nelipsite. Și, dupa cum menționează nutriționiștii, nu e nevoie de multe ingrediente pentru a prepara o salată gustoasă. 3-4 produse sunt suficiente!

3.Mâncați până la apusul soarelui!

Ultima masă ar trebui să fie până la apusul soarelui. Dupa asta, consumați ceai sau apă. Dupa câteva încercări de a renunța la mesele de la ore târzii, vă veți obișnui.

4.Când vă doare capul, beți apă!

Iar asta chiar funcționează! De obicei, când ne doare capul, administrăm medicamente. Specialiștii recomandă ca în zilele de detox și nu doar, să renunțăm la pastile și să tratăm durerile de cap cu un pahar cu apă. Dupa maximum 10 minute, durerea dispare.

Sunt sfaturi simple, dar pe care de cele mai multe ori le ignorăm. Dacă le urmăm, însă, acestea vor face minuni cu organismul nostru, iar noi ne vom simți mult mai ușori și plini de viață și energie. Și nici măcar nu e nevoie de prea mult timp!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.