5 jocuri de primăvară, potrivite pentru mic și mare

Primăvara, când soarele încălzește și totul în jur înverzește, ieșim cu toții afară și ne bucurăm de vremea frumoasă. De cele mai multe ori, primăvara copiii preferă să stea afară până târziu și să se joace cu prietenii. Ce-ați zice dacă ne-am implica și noi, maturii, în jocurile lor?

Iată 5 jocuri de primăvară, potrivite pentru mic și mare!

MINGEA LA PERETE

Pentru acest joc avem nevoie de un perete, o minge, mai mulți  jucători și un aruncător. Jucătorii se aliniază la perete, iar aruncătorul aruncă mingea spre ei și încearcă să le nimerească picioarele, în timp ce aceștia sar pentru a se feri. Jucătorul lovit este următorul aruncător.

IMITĂ

Acest joc e ideal atunci când vrem să detensionăm atmosfera. Poate fi jucat și în interior, însă e mult mai bine să-l jucăm în aer liber, unde avem mai mult spațiu la dispoziție. E nevoie de minimum doi jucători. Unul dintre ei e șeful și face diverse mișcări, pe care ceilalți trebuie să le imite. Iese din joc persoana care nu reușește să imite corect mișcările.

ȘOTRON

Acest joc, în care trebuie să sari într-un picior după ce arunci o pietricică, este foarte îndrăgit de copii. Poate fi jucat și de o singură persoană, însă e mult mai interesant cu doi-trei jucători. Important este ca nici unul dintre ei să nu calce pe linii, iar cel care reușește să arunce pietricica în pătrățelele de la 1 la 8, se declară câștigător.

OPREȘTE-TE DIN JOC!

La acest joc e nevoie de mai mulți jucători, pentru a fi mai interesant. Astfel, un jucător numără până la 10, iar ceilalți fac diverse mișcări. Când se termină numărătoarea, toți trebuie să rămână complet nemișcați. Jucătorul numără din nou până la 10. Iese din joc cel care nu reușește să stea nemișcat până când se termină numărătoarea. Persoana care iese din joc va număra data viitoare.

CONTUREAZĂ UMBRA

Regula e foarte simplă: copilul își conturează pe pământ umbra, luând o poziție comodă, care să-i permită să facă acest lucru și folosindu-se de o rămurică. E amuzant să-i vezi cum iau cele mai ciudate poziții.

Voi ce alte jocuri jucați în această perioadă?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.