Ce bijuterii poți purta în funcție de vârsta pe care o ai

De cele mai multe ori, hainele, încălțămintea, gențile sunt confecționate pentru a fi purtate la o anumită vârstă. Chiar și bijuteriile! Există coliere sau cercei pentru domnișoare și există inele sau brățări pentru doamnele mai în vârstă. Astfel, putem spune că vârstă determină într-o oarecare măsură caracteristicile articolelor, fie ele vestimentare sau de alt gen.

Dacă ești în căutarea unui cadou sau dacă ești amatoare de cercei și brățări, iată ce bijuterii poți purta în funcție de vârsta pe care o ai!

Bijuterii pentru domnișoare

Deși nu mai sunt fetițe, totuși domnișoarele au un oarecare gust pentru bijuteriile distractive și fresh, nu foarte formale. Majoritatea adolescentelor preferă brățările, colierele, lanțurile, charmurile, inelele și cerceii cu motive tinerești precum fluturi, inimioare și elemente aducătoare de noroc.

Bijuteriile pentru femeile mai tinere

De cele mai multe ori, femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani preferă bijuteriile mai formale, care le pun în valoare personalitatea, statutul social și profesional. Acestea aleg și articole vestimentare care pot integra cu ușurință pietre prețioase precum diamantele, perlele și alte pietre. Datorită costului mai mic, femeile vor alege bijuterii semiprețioase. Dacă aleg inele, acestea ar trebui să fie fine și cu linii subțiri, cu pietre mici cu desene simple.

Bijuterii pentru doamne de la 40 de ani

Femeile de 40 de ani sunt cele care au deja un statut social și economic, de aceea puterea lor de cumpărare le permite să achiziționeze bijuterii mai scumpe și mai sofisticate, pietre prețioase precum perle, diamante, safire sau smaralde. Totuși, femeile care lucrează în posturi de rang inferior și deci statutul lor economic este mai scăzut, își doresc la rândul lor să arate splendid cu bijuterii adaptate vârstei și stilului lor de viață. Ele ar trebui să opteze și pentru bijuterii sobre și elegante, precum ametist, cuarț, lapis lazuli, jad, printre altele, care realizează un efect minunat. Aceste bijuterii sunt simple și elegante, ideale de combinat cu acele look-uri discrete pentru muncă.

Bijuterii pentru femeile de 50 de ani

Femeile care au deja 50 de ani, trebuie să poarte cele mai clasice bijuterii din argint și zirconiu pavé, pe lângă coliere, cercei și brățări, dar să le poarte cu atitudine.

Bijuterii pentru doamnele de 60 de ani

Pentru femeile de peste 60 de ani, sunt recomandate bijuteriile din aur, precum brățări, cercei sau inele, cu un design simplu, fără ornamente.

Indiferent de vârsta pe care o ai, optează pentru bijuterii care să ți se potrivească perfect.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.