Sfaturi de îngrijire a tenului primăvara. BINE DE ȘTIUT!

După luni întregi în care tenul a fost supus la diferențe de temperatură, în sfârșit a venit primăvara și căldura. Chiar dacă tenul nu va mai suferi din cauza alternanței de aer, oricum are nevoie de îngrijire permanentă și atenție deosebită.

Iată câteva sfaturi de îngrijire a tenului primăvara și câteva metode de a-l menține sănătos și luminos!

Primul pas: Exfoliază-ți tenul

Pentru a obține o piele strălucitoare, primul pas pe care trebuie să-l faci este să îți exfoliezi tenul încărcat în sezonul rece. E bine de știut că celulele pielii se regenerează în mod constant, însă tratamentele grele de iarnă blochează pielea moartă și e important să fie exfoliată. Cel mai bun mod de a exfolia pielea este să faci o baie caldă, după care să aplici un exfoliant adecvat acestei zone. După aceea, lasă puțin pielea să respire și aplică o cremă hidratantă lejeră.

Al doilea pas: Hidratarea

Îngrijirea tenului primăvara presupune și aplicarea unui hidratant mai ușor, care nu încarcă pielea. E foarte bine să o lași să respire!

Pasul trei: Bea apă

La baza unui ten sănătos stă nu doar rutina de îngrijire, ci și consumul de apă și mișcarea fizică. Cu cât bei mai multă apă, cu atât mai ușor va fi să-ți păstrezi pielea sănătoasă. Iar tenul tău va radia.

Al patrulea pas: Poartă protecție solară, chiar dacă afară e înnorat

E bine de știut că protecția solară nu este doar pentru zilele însorite. Chiar și zilele înnorate, razele ultraviolete îți atacă pielea. Apăr-o cu o protecție solară. Poți folosi un hidratant sau produse de machiaj care conțin deja protecție UVA / UVB.

Pasul cinci: Poartă machiaj lejer

În perioada caldă a anului este foarte important să nu îți încarci tenul cu prea mult machiaj. Lasă-l să respire! La fel de important este să acorzi atenție și ustensilelor de machiaj. Pensulele de machiaj și bureții sunt o sursă de dezvoltare a prafului și bacteriilor. Cu fiecare utilizare, aplici, fără să realizezi, germeni direct pe fața ta. Spală cu grijă periile, apoi pune-le într-un loc aerisit, pentru a se usca lejer, timp de 24 de ore.

Urmând acești pași simpli, vei avea un ten care va radia de sănătate!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.