Oferă-i copilului tău un Paște minunat! Sfaturi de care să ții cont

Paștele se apropie cu pași rapizi. În această perioadă, mulți părinți sunt în căutarea cadourilor pentru copii, dar și a ouălor de ciocolată. Deși practica de a face daruri la Paște este una împrumutată, la noi se practică din an în an tot mai mult. Totuși, este indicat să nu se întreacă limitele, iar copiii să nu aibă acces la prea multe dulciuri.

Oferă-i copilului tău un Paște minunat, fără ouă de ciocolată, dar cu multă joacă și conectate! Iată câteva sfaturi de care să ții cont!

Vorbește-i copilului despre esența sărbătorii

Paștele nu este doar despre cozonaci, ouă încondeiate și cadouri. Această sărbătoare este în primul rând despre Învierea lui Iisus Hristos, de aceea e foarte important ca cei mici să cunoască acest aspect. Indiferent de religia pe care o ai, dacă sărbătorești această zi, știi care este esența, de aceea nu ezita să o împărtășești și cu copilul tău. Îi poți citi din cărți despre Învierea Domnului, puteți viziona un film la acest subiect sau, dacă nu ești suficient de pregătită, propune-i să vorbească cu un preot, care-i va povesti mai multe și pe înțelesul său.

Vopsiți ouă și faceți cozonaci împreună

Copiii adoră să-și ajute părinții, de aceea implică-l și pe copilul tău în treburile casnice, iar în preajma sărbătorilor, acestea parcă nu se mai termină. Puteți face împreună cozonacii sau alte bucate, iar vopsirea ouălor transformați-o într-o joacă pe care cel mic nu o va uita mult timp.

Faceți decorațiuni de Paște

Atunci când ai copil mic, îți dorești să creezi în casă o atmosferă de sărbătoare cu ajutorul decorațiunilor. În acest an nu le cumpăra, ci confecționează-le împreună cu familia. Implicați-vă toți membri și faceți din asta o tradiție pe care să o repetați an de an.

Faceți fotografii

Sigur că acum, când facem poze cu telefonul la fiecare 5 minute, asta nu ni se pare ceva ieșit din comun și fermecător, dar peste ani, mai ales dacă le vei păstra și le vei imprima, vor fi amintiri foarte frumoase. Iar pentru ca acest lucru să nu se întâmple pe ultima sută de metri, în timp ce ai cozonacii în cuptor sau trebuie să pui alte bunătăți pe masa de sărbătoare, îți poți rezerva din timp o zi în care să mergeți într-un studiou special amenajat sau organizați o ședință foto acasă sau în sânul naturii.

Începe o tradiție de familie

Această tradiție o veți asocia cu toții cu Paștele. Ar putea fi o seară în care faceți o listă de cadouri pentru cei dragi din afara familiei voastre, sau să priviți un film, sau să gătiți cozonacii, sau să mergeți la biserică pentru a sfinți pasca. Toate pot deveni o tradiție dacă sunt făcute an de an și, mai ales, dacă aduc bună dispoziție și crează amintiri de neuitat.

Sursa foto: Unsplash.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.