Trucuri simple care aduc fericirea în casa ta

Armonia și fericirea în casa sunt extrem de importante. După zilele de muncă, în care stăm departe de cei dragi, cu toții revenim acasă și ne dorim să ne găsim aici liniștea și refugiul. Însă uneori parcă și locuința ne devine apăsătoare. Secretul e simplu: unele obiecte stau unde nu le este locul, predomină haosul, nu există suficientă lumină, nu ai decorat cu plantele de cameră potrivite etc. Dar de la dezordine și nesiguranță până la confort nu e decât un pas…

Iată câteva trucuri simple care aduc fericirea în casa ta și care te vor ajuta să faci din ea un loc din care nu vei mai dori să pleci!

Redu dezordinea

Un spațiu dezordonat întotdeauna va crea neliniște și senzația de „vreau să plec de aici”. Cercetătorii au descoperit că acesta poate deveni copleșitor din punct de vedere fizic și psihologic. Când cineva trăiește în mijlocul dezordinii, are o productivitate redusă și suferă de amânare cronică. Pentru această problemă există un remediu simplu: curățarea casei de lucrurile de care nu ai nevoie și organizarea mai bine a articolelor pe care dorești să le păstrezi. Scapă de dezordine și vei avea un sentiment incredibil de eliberator!

Folosește culori deschise

Dacă ai un spațiu mic, pentru a crea senzația de mai mate, vopsește pereții în culori deschise. Același lucru poți face chiar și dacă ai locuința mare. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să rămâi cu toți pereții albi. Combină mai multe culori deschise, ușoare și vei crea astfel un spațiu extrem de plăcut. Pe lângă faptul că au un efect de mărire, aceste culori sunt și relaxante, iar pentru a face spațiul să se simtă vesel, poți folosi un covor colorat sau perne decorative.

Parfumează-ți casa

Un miros plăcut va crea întotdeauna o stare de spirit optimistă. Pentru a-l obține în locuința ta, folosește uleiuri parfumate sau parfumuri pentru casă, cât și lumânări parfumate sau uleiuri esențiale. Optează pentru uleiuri care au efecte anti-anxietate și antidepresive, cât și mirosuri care îți amintesc de spațiile larg deschise, pentru a face casa un loc în care să te simți bine.

Adă natura în casă

O locuință în care vor exista plante verzi, va fi întotdeauna primitoare. Astfel, decorează casa cu flori în ghiveci, cât și cu buchete de flori, însă ai grijă să le schimbi periodic apa sau să le dai la gunoi când sunt ofilite. De asemenea, include în decor și elemente din lemn natur, sticlă, frunze, flori uscate, scoici și orice element natural care înseamnă o sursă de energie pozitivă.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.