Cum arată micul dejun perfect. Rețete sănătoase

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Acesta trebuie să conțină toate grupele de alimente, pentru a ne oferi aportul necesar de vitamine și minerale. Un mic dejun consistent ne dă energie pentru ziua care urmează și ne ajută să rămânem eficienți și concentrați la ceea ce urmează să facem. Este foarte important ca micul dejun să fie nu doar consistent, ci și sănătos.

Iată cum arată micul dejun perfect și câteva idei de rețete sănătoase!

Un mic dejun sănătos, luat la o oră după trezire, trebuie să ajute la stimularea și accelerarea proceselor metabolice. Datorită acestui lucru, nutrienții și vitaminele vor fi asimilate mai ușor de organism, iar senzația de sațietate va fi prezentă mai mult timp.

Brioșe de ou cu spanac și brânză

Pentru a face aceste brioșe, amestecă într-un bol doua ouă, două linguri de iaurt, spanac mărunțit, bucăți de brânză, un pic de ulei de măsline, praf de copt și două linguri de făină. Toarnă compoziția în forme pentru brioșe și lasă-le la cuptor pentru 15-20 de minute.

Pâine integrală cu guacamole

Prăjește un pic pâinea integrală, apoi pune pe ea guacamole făcut din un avocado, ceapă verde, suc de lămâie, ulei de măsline, ton și roșii mărunțite. Opțional, poți mânca și un ou fiert, care-ți va ține de sațietate mai mult timp.

Omletă cu pâine din secară

Omleta este un mic dejun care se prepară foarte repede. Într-un bol amestecă două ouă, brânză mozzarella, roșii, spanac, ceapă sau orice altceva preferi tu și fă din această compoziție o omletă, pe care mănânc-o cu o felie de pâine din secară și un pahar de suc proaspăt de portocale.

Terci de ovăz cu nuci hidratate

Pune într-un vas ovăz, adaugă apă și lasă pe foc timp de 3 minute. La final, adaugă un mix nuci hidratate și câteva felii de banane. Acest mic dejun te va ajuta să dai start cu dreptul zilei care urmează și să nu simți foame mult timp.

Budincă de chia cu fructe de pădure

Pentru a face această budincă, umple jumătate de pahar cu lapte de cocos și adaugă două linguri de chia. Amestecă ușor și lasă câteva minute la hidratat. Adaugă deasupra fulgi de cocos, nuci hidratate și fructe de pădure.

Poftă bună!

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.