Organizarea garderobei de primăvară. Sfaturi de care să ții cont

Odată cu schimbarea anotimpului și apariția soarelui mai călduros, tindem să renunțăm la hainele groase și să optăm pentru ținute mai lejere. Dacă și tu îți dorești să îți schimbi garderoba, trebuie să fii atentă la câteva aspecte. În primul rând, ai grijă să porți doar ceea ce ți se potrivește și în ce te simți confortabil. Apoi, nu uita de culorile care sunt la modă în acest sezon. Printre cele câteva nuanțe, cu siguranță există una care ți se potrivește și în jurul căreia îți poți crea ținutele.

Pentru a realiza organizarea garderobei de primăvară, iată câteva sfaturi de care să ții cont!

Este foarte important să ai o garderobă organizată, pentru că astfel îți va fi mai ușor să compui diverse ținute și nu vei mai avea haine care nu te avantajează. De asemenea, odată cu organizarea garderobei, vei scăpa și de hainele care îți sunt mici sau care nu te mai caracterizează. În plus, vei găsi și haine pe care le-ai uitat și nu le-ai purtat mult timp.

Renunță la hainele de iarnă

În primul rând, începe prin a ordona şi aranja hainele pe care le-ai purtat în această iarnă. Dacă ai piese de care ești sigură că nu le vei mai purta iarna viitoare, donează-le, vinde-le sau aruncă-le, iar pe celelalte depozitează-le în locuri sigure.

Scoate la vedere hainele de primăvară

Următorul pas este să scoți la vedere toate hainele de primăvară. Ia în mână fiecare piesă și analizeaz-o: o vei purta sau nu? Dacă ai decis că anumite haine nu vor fi purtate în această primăvară, donează-le și pe ele, vinde-le sau aruncă-le, în funcție de starea lor. Mai apoi, ordonează hainele rămase, în funcţie de tipul de haină sau de culori. Unele haine își au locul pe umeraș, de aceea nu ezita să le aranjezi acolo, iar pe celelalte – pe rafturi. La îndemână păstrează hainele pe care le porți cel mai des, fie că este vorba de geci, blugi, tricouri sau cămăşi.

Pune accent pe piesele de bază

De asemenea, la vedere păstrează și hainele atemporale, din materiale de bună calitate, care se potrivesc perfect tipului tău de corp. Cu aceste piese de bază în culori neutre, vei putea să-ți creezi ținute simple, dar de efect. Nici chiar primăvara nu trebuie să lipsească din garderoba ta o rochie neagră, jeanși drepți clasici, albaștri sau negri, cămașă din jeans, cămașă albă. Acestea pot fi combinate cu ușurință între ele, pentru a obține mai multe ținute diferite și pot fi purtate cu o mare parte din hainele tale.

Mergi la shopping pentru a-ți completa garderoba

Dupa ce ți-ai aranjat garderoba, dacă mai ai nevoie de alte articole vestimentare, mergi la cumpărături pentru a o completa. Ai grijă însă să cumperi doar ceea de ce chiar ai nevoie cu adevărat, pentru că altfel riști să ai din nou o garderobă plină cu haine pe care nu le porți. Înainte de a merge la cumpărături, alocă-ți câteva momente pentru a te gândi la obiceiurile și stilul tău de viață. Achiziționează doar piese care să se potrivească cu cât mai multe dintre hainele pe care le ai deja în șifonier.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.