Cum să faci ca florile de primăvară să reziste mai mult în vază

Iubești florile și îți place să le ai peste tot prin casă? Din păcate, acestea nu rezistă mult dacă sunt tăiate de pe plantă, dar există câteva trucuri care le prelungesc viața.

Iată cum să faci ca florile de primăvară să reziste mai mult în vază și să te bucure cu frumusețea lor!

Pentru a-ți umple casa de miresme şi flori colorate, taie câteva ramuri mici de cireşi, castani sau caişi şi pune-le în vase cu apă într-o cameră bine încălzită. Zilnic adaugă apă proaspătă, iar săptămânal taie foarte puţin din tulpină. Aşa vei aduce primăvara în locuința ta când acestea vor începe să înflorească.

Înainte de a pune florile în vază, îndepărtează toate frunzele care ajung în apă și taie tijele câte 2 cm la 2-3 zile, folosind un cuțit și ținând florile sub jetul de apă rece. Astfel, vei împiedica intrarea aerului în tije. De asemenea, apa la flori trebuie schimbată zilnic și adaugă în ea o lingură de apă oxigenată. Aceasta le va lungi durata de viață. Apa din vază trebuie să ocupe doar 1/3 din lungimea tulpinilor.

Narcisele, zambilele, lalelele și celelalte flori de primăvară vor ține mai mult în vază dacă vei pune în vasul cu apă o monedă de aramă. Aceasta îndepărtează bacteriile de putregai, iar florile rezistă mai mult.

Ca să arate proaspete pe toată perioada, tulpinile florilor se înfig într-un cartof curăţat şi lăsat pe fundul vazei. Amidonul este absorbit de plante şi ajută la prelungirea vitalităţii lor.

E bine de știut că florile galbene rezistă mai mult decât celelalte flori. În vază se poate pune un cărbune de lemn sau o ramură de iederă pentru orice tip de floare pentru a-i prelungi viaţa. Zahăr se pune doar în cazul trandafirilor, macilor şi crizantemelor. Celorlalte flori zahărul le va face rău.

Buchetele de liliac, care de regulă nu trăiesc prea mult, vor rezista mai bine dacă înainte de a le pune în vază se înlătură coaja de pe tulpină cca 5 cm şi se ţin 5 minute în apă fierbinte. Mai apoi, tulpinile de Liliac se zdrobesc un pic sau se taie în patru.

Narcisele, lalelele şi zambilele rezistă mai mult timp în vază, dacă înainte de a fi puse în apă se înţeapă tulpinile cu un ac. Aşa vor absorbi mai uşor umezeala şi vor rămâne mai proaspete. În plus, o lingură de amidon adăugată în apă le face să reziste şi mai mult. Și ai grijă să nu amesteci narcisele cu alte flori.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.