Pas cu pas: Fond de ten homemade din ingrediente naturale

Ştiați că și fondul de ten poate fi făcut acasă de către oricine? Asta nu înseamnă că veţi reuşi din prima, dar merită să încercați, deoarece conținedoar ingrediente naturale. Totodată, e bine să ştiţi că acesta nu va avea o acoperire atât de mare ca şi cele din comerţ.

Iată cum să faceți un fond de ten handmade, pas cu pas!

Este bine ca pentru început să faceţi o cantitate mică, pe care să o testaţi mai întâi pe piele şi doar după ce vă convingeţi că nu aveţi alergii, puteţi repeta experimentul. Există reţete sută la sută din ingredinete naturale, dar există şi reţete în care puteţi folosi şi produse cosmetice, cum ar fi creme hidratante sau cu protecţie solară.

Reţeta pentru fondul de ten preparat sută la sută din componente naturale

Ingredientul principal al fondului de ten homemade va fi pudra de rădăcină de maranta, o plantă de cameră decorativă. Dacă nu o aveţi în casă, această pudră poate fi înlocuită cu amidon de porumb. Pentru a potrivi bine nuanţa care să se cobine perfect cu tenul, folosiţi cacao sau scorţişoară măcinată. Iar pentru a obține o pastă omogenă, puteți alege între ulei de măsline, ulei de migdale sau ulei de jojoba.

Cum se prepară fondul de ten homemade:

  • Puneţi într-un bol o lingură de pudră de rădăcină de maranta sau de amidon de porumb.
  • Adăugați treptat scorțișoară sau cacao, sau amestecul din cele două, până când obțineți nuanța dorită.
  • Continuați cu câteva picături de ulei (începeți cu 5) și continuați să adăugați până când obțineți textura dorită.

Fondul de ten făcut acasă poate fi aplicat cu ajutorul degetelor, sau cu un burețel pentru machiaj, sau chiar cu pensula. Şi pentru că este preparat pe bază de ulei, nu e neapărat să folosiți o bază de machiaj sub formă de cremă sau serum.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.