În perioada iernii, pielea copiilor trebuie hidratată și îngrijită cu foarte mare atenție. Din cauza frigului și a gerului, aceasta poate suferi grav, motiv pentru care dermatologii recomandă folosirea unei creme de protecție, indiferent de vârsta pe care o are copilul. Important este ca aceasta să nu-i provoace alergii și să fie făcută din ingrediente prietenoase cu pielea micuțului.
Cum protejăm pielea copiilor în timpul iernii, află din acest articol!
Atunci când ieși cu cel mic la plimbare nu-l înfofoli în haine prea groase și nici nu-i pune fular la guriță. Va transpira, iar asta va duce la apariția iritațiilor. În schimb, protejează-i mânuțele cu mănuși, picioarele – cu o încălțăminte calitativă, îmbracă-l în haine din materiale naturale și fularul pune-l la gât, dacă tot vrei să-l folosești. Gurița copilului trebuie sa fie descoperită pentru a putea respiră aer curat.
Un alt pas important pe care trebuie să-l faci înainte de a ieși cu copilul afară, este să-i aplici cremă pe zonele expuse la frig: obraji, năsuc, frunte, barbă, mâini. Crema va hidrata pielea, o va face mai moale și o va proteja de factorii externi nocivi.
Chiar dacă e iarnă, nu trebuie să uităm de crema de protecție solară. Atunci când avem soare și zăpadă, razele care se reflectă de pe suprafața acesteia pot produce arsuri solare. În acest sens, înainte de a ieși afara, aplică o cremă pentru copii cu factor de protecție solară.
În urma expunerii prelungite și neprotejate la frig, pot apărea degerăturile, care necesită tratament medical de urgență. Dacă ai depistat zone cu degerături, trebuie să acționezi rapid. Cele mai sensibile și predispuse zone sunt urechile, vârful nasului, degetele de la mâini și picioare.
Important! Pielea copiilor trebuie menținută hidratată, iar acest lucru se face cu ajutorul cremelor și a loțiunilor special concepute pentru ei.
Sursa foto – Unsplash