5 jocuri de Crăciun pentru întreaga familie

Crăciunul unește familia. De Crăciun toți vin acasă și petrec împreună momente de neuitat. Fie că stai acasă sau mergi în ospeție, dacă ai copii, cu siguranță ați pregătit și câteva jocuri de societate sau altele, mai distractive, cu care să vă petreceți timpul. Iar dacă încă nu le-ai pregătit, îți venim noi în ajutor.

Iată 5 jocuri de Crăciun pentru întreaga familie!

Mima de Crăciun

Pentru a face acest joc aveți nevoie de biletele pe care să scrieți diferite personaje sau obiecte care au legătură cu iarna și Crăciunul. Împărțiți-vă în două echipe. Fiecare echipă extrage câte un bilețel și încearcă să imite cuvântul extras. Câștigă echipa care a ghicit mai multe cuvinte.

Cursa de Crăciun

Este o activitate distractivă pentru Crăciun, în care trebuie să găsiți obiecte de Crăciun ascunse prin casă. Prima persoană sau echipă care își completează lista de Crăciun, câștigă!

Ghicește colinda

În această perioadă cu toții cântăm colinde. Ideea jocului este ca cineva să fredoneze o melodie, iar altcineva să o ghicească. Puteți să vă împărțiți pe echipe sau jucați 1 la 1. Nu există învingători și învinși, căci câștigă fiecare câte un colind nou învățat și momente frumoase petrecute cu cei dragi.

Ghicește obiectul din mănușă

Pentru acest joc aveți nevoie de o mănușă și câteva obiecte care să încapă bine în ea. Ascundeți câte un obiect în mănușă și treceți-o de la fiecare, pipăiți-o, apoi spuneți pe rând ce obiect credeți că se ascunde în ea. Cine ghicește primul, câștigă un punct.

Borcanul cu dorințe

Acesta nu este un joc, ci un moment de conectare cu întreaga familie. Aveți nevoie de un borcan, pixuri și bucăți de foaie. Fiecare membru al familiei își scrie câte o dorință pe câte o foaie, o mototolește și o pune în borcan. Puteți scrie oricâte dorințe vreți voi, însă nu uitați să semnați foile. La anul viitor, când vă adunați din nou toți împreună, deschideți borcanul, citiți din nou dorințele, cu voce tare, în fața tuturor și vedeți dacă s-au îndeplinit.

Un Crăciun frumos să aveți!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.