Ce să mănânci de Crăciun și la ce să renunți

Indiferent dacă ești la dietă sau nu, chiar și de sărbători e bine să mănânci sănătos. O alimentație corectă îți asigură o sănătate de fier, iar excesele de sărbători îți asigură vizitele tot mai dese la cabinetele medicale. Tu decizi dacă la acest Crăciun vei mânca doar ceea ce îți aduce energie și sănătate sau vei îndrăzni să consumi și ceea ce nu e prea benefic pentru tine.

Iată ce să mănânci de Crăciun și la ce să renunți pentru a nu avea neplăceri chiar în zilele de sărbătoare!

Evită alimentele procesate

Atunci când vorbim despre alimentația sănătoasă nu înseamnă că trebuie să renunți la preferințele de sărbători. Indicat este să renunți la alimente procesate și la conserve și să consumi alimente preparate acasă, sănătoase.

Mai puține fripturi și mai multe salate

Consumă legume preparate cât mai puțin, la abur sau la cuptor. În loc de sosuri diverse sau unt, condimentează-le cu ierburi aromate.

Alege carne de calitate

Evită mezelurile. În loc de carne roșie, servește pește. Totuși, dacă vei mânca carne asigură-te că elimini pe cât posibil grăsimea înainte de a o găti și eventual prepar-o la grătar sau rotișor, condimentată cu usturoi, ierburi aromate și stropită cu lămâie. Dacă îți plac șnițelele, nu le prăji, ci alege să le coci la cuptor, fără ulei. Combină-le cu o salată.

Mai multe fructe

În loc de prăjiturile cu cremă, optează pentru salată de fructe proaspătă, înghețată din fructe, iaurt cu fructe. Iar dacă ai poftă de un tort, pentru a-l orna, în loc de ciocolată sau frișcă, folosește fructe.

Limitează alcoolul

Dacă petreci Crăciunul acasă, evită băuturile alcoolice și sucurile din conserve. Prepară-le acasă, din fructe proaspete. De asemenea, încearcă să bei un pahar de apă după fiecare pahar de alcool sau băutură răcoritoare.

Chiar dacă alegi alimente sănătoase, foarte ușor poți cădea în capcana mandatului excesiv. Nu uita, la acest Crăciun, cuvântul-cheie este moderația, pentru a evita supraalimentarea.

Crăciun fericit!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.