Gesturi de apreciere pe care le putem face de sărbători pentru cei dragi

În perioada sărbătorilor de iarnă, cu toții  vrem să impresionăm pe cei dragi cu diverse cadouri. Lucrurile materiale ne bucură și ne surprind, având un impact pozitiv asupra noastră. Totuși, știm că, nu doar de sărbători, niciun cadou nu se compară cu acele manifestări de iubire pe care le putem face pentru cei apropiați.

Iată câteva gesturi de apreciere pe care le putem face pentru cei dragi de sărbători și cum ne putem consolida relația fără să cheltuim bani!

AFECŢIUNEA

Aceasta se manifestă prin gesturi tandre, îmbrățișări, săruturi. Fiecare om, indiferent de vârstă, are nevoie să se simtă iubit, nu doar fizic, ci şi la nivel emoţional.

SUSȚINEREA

Pe lângă afecţiune, la fel de importantă e şi susținerea. Este vorba de acel suport de care are nevoie cineva în momente grele sau cruciale în viață, când ai nevoie să știi că te poţi baza pe omul de lângă tine. Susţinerea se mai poate manifesta prin încurajarea pe care o oferi atunci când omul drag vrea să atingă anumite obiective sau vise.

ACCEPTAREA

Printre cele mai apreciate gesturi este acceptarea. Este atât de bine și confortabil să ştii că eşti iubit şi acceptat pentru ceea ce eşti, cu toate calităţile şi defectele tale. Fără presiunea de a renunţa la tine pentru a mulţumi partenerul.

GRIJA

Grija, mai ales atunci când omul drag de alături e bolnav, este de nepreţuit. Atunci când are febra înaltă, sau dureri mari, sau e lipsit de puteri, are nevoie de cineva care să fie alături la nivel practic. Să îi prepari un ceai, să îl însoţeşti la medic. Dar şi mai important e să îl ţii în braţe şi să îi alini durerea cum poţi mai bine.

Toate aceste gesturi nu costă nimic, decât un pic de timp și emoție, însă sunt de neprețuit pentru cel care le prețuiește, iar pentru cel care le oferă – aduc multe emoții pozitive.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.