Cum să setezi rezoluții pentru noul an și să le îndeplinești

Un an nou înseamnă un nou început, când ne setăm noi scopuri și dorințe. Este momentul potrivit pentru a pune în aplicare anumite vise sau aspirații și de a le îndeplini. Percepem ziua de 1 ianuarie ca pe ziua în care ne este mai ușor să realizăm lucruri și avem o mai bună motivație.

Dacă încă nu ți-ai făcut planuri, iată cum să setezi rezoluții pentru noul an și să le îndeplinești!

1 ianuarie este un nou început în care putem profita din plin de cele 12 luni de noi oportunități. Totuși, de cele mai multe ori uităm pe parcursul anului de planuri și ne cam pierdem pe drum. Înainte de a renunța la „a mai face promisiuni pe care oricum nu le voi respecta”, ia în considerare câteva sfaturi.

Stabilește obiective care să te motiveze

Pentru a nu eșua, asigură-te că obiectivul stabilit este important pentru tine și numai pentru tine și că există o valoare sau un beneficiu în atingerea acestuia. Astfel, vei avea motiv și dorință de a acționa. De asemenea, trebuie să te asiguri și că rezoluțiile se aliniază priorităților tale. Acest lucru va duce la o atitudine „de muncă obligatorie”, pe care o vei face cu plăcere.

Pregătește-te moral pentru schimbare

În general, creierului nu prea îi plac schimbările. De aceea, pregătește-te moral dacă vrei să faci schimbări în anul care vine. Înainte de a te arunca cu capul înainte în obiectivele de Anul Nou, este important să faci un pas înapoi și să te pregătești pentru acea schimbare iminentă.

Definește limpede ceea ce dorești să obții

Când îți scrii sau stabilești rezoluțiile, nu le formula vag, căci pe termen lung îți va fi greu să lucrezi pentru îndeplinire. Trebuie să te gândești exact ce înseamnă acea dorință pentru tine, să planifici fiecare pas pe care trebuie să-l faci pentru a realiza scopul final. E mai ușor să stabilești obiective mici și realizabile. Și pentru că vei fi satisfăcută de faptul că reușești să te ții de ele, vei fi motivată nu numai să le continui, ci și să treci la un alt nivel.

Limitează dorințele

Cu toții avem sute de dorințe. E absolut normal să le scriem, dar nu vom avea suficient timp pentru a lucra pentru îndeplinirea acestora. De aceea, stabilește rezoluțiile, scorurile, dorințele, însă lucrează treptat la îndeplinirea acestora, pe rând. Ar trebui să te concentrezi asupra priorităților tale de top, echilibrând câtă atenție poți acorda cu sinceritate unei rezoluții. Este mai bine să abordezi o singură rezoluție și bună, decât mai multe rezoluții, care se vor dovedi a ieși prost.

Indiferent de rezoluțiile tale, nimeni nu va lucra la îndeplinirea acestora decât tu însuți. Înarmează-te cu răbdare, dorință și perseverență și cu siguranță în 2023 toate scopurile tale vor fi realizate.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.