5 jocuri de dezvoltare de pus sub brad

Goana după cadouri a început de mult. Încă de la începutul lui decembrie, scrisoarea către Moș Crăciun a fost expediată, iar Moșul caută daruri pentru fiecare copilaș. Dacă ai lăsat totul pe ultima sută de metri și copilul încă nu a decis ce cadou vrea, alege pentru el un joc, cu care nu doar să se joace, dar care să îi dezvolte și anumite abilități.

Iată 5 jocuri de dezvoltare, pe care să le pui sub brad!

Un centru de activități pentru bebeluși

Dacă nu știi ce dar să ii oferi bebelușului tău, cumpără un centru de activități. Astfel, îi vei oferi șansa de a petrece câteva minute jucându-se, până tu îți savurezi cafeaua ori ceaiul alături de el. Acest joc va fi potrivit și atunci când va mai crește, de aceea este o investiție foarte bună.

Jocuri de rol (bucătărie, medic, pompier)

Copiii adoră să imite maturii. Pentru vârsta de 2-4 ani, un joc de rol e mai mult decât perfect. Astfel, vom încuraja copiii să se implice în treburile casnice, pe măsura lor, exersând cu jucăriile, care sunt comode și sigure pentru vârsta lor.

Un leagăn sau un balansoar de lemn

Cui nu-i place să se balanseze? E bine de știut că jocurile de balans au și un mare beneficiu pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici – le stimulează și îmbunătățește simțul echilibrului și motricitatea grosieră.

Seturi creative din lemn sau cauciuc de bună calitate

Mulți copii preferă jocurile creative. Pentru că acestea le dezvoltă motorica, atenția, îndemânarea și creativitatea, vor fi atracția principală de sub brad.
Alege între diversele căsuțe, mori, clădiri, dar ai grijă să fie de lemn sau dintr-un cauciuc de foarte bună calitate!

Un cub Rubik

Cu siguranță, ai avut și tu în copilărie un cub Rubik, pe care nu ai reușit niciodată să-l rezolvi. Este un cadou potrivit pentru toți copiii, și mai ales pentru cei cărora le plac calculele și sunt buni la matematică. Acest cub este o metodă eficientă nu doar pentru a-l ține pe cel mic la distanță de calculator, ci și pentru a-i dezvolta capacitatea de rezolvare a problemelor. Alege un cub rezistent și calitativ.

Sărbători frumoase!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.