Decorațiuni pe care să le faci cu copilul pentru prima zi de iarnă

Iarna e tot mai aproape, iar majoritatea familiilor deja au început pregătirile pentru decorarea casei. Dacă și tu vei amenaja locuința pe 1 decembrie, îți propunem câteva idei de decorațiuni pe care să le faci cu copilul pentru prima zi de iarnă. Sunt simple, dar te vor ajuta să petreci timp se calitate cu cel mic și să meșteriți ceva drăguț chiar cu mâinile voastre. În plus, de ce să cumperi decorațiuni din comerț, când copilul va fi încântat să le facă?

O coroniță de pus la ușă din conuri

Pentru o astfel de coroniță ai nevoie de: o bază făcută de carton, un sistem de prindere, pistol cu clei fierbinte și conuri. Pentru început, propune-i copilului să coloreze conurile după bunul plac. Apoi, decupează o bază de coroniță dintr-o bucată de carton și lipește-i la spate sistemul de prindere. Pe partea din față, cu ajutorul pistolului cu clei fierbinte, lipește conurile pe toată suprafața. Dacă dorești, îi poți prinde și o fundiță, dar cu siguranță va arăta bine și fără ea.

Brad din bețe de lemn

Când ieși cu copilul la plimbare, adunați din parc crengi de diverse dimensiuni. Ajunși acasă, aranjați-le pe i suprafață plană, aranjându-le în forma unui brad. În partea de sus puneți cea mai scurtă creangă, ajungând până la bază cu cea mai lungă. Ideea este ca aceste bețe să crească treptat și constant. Leagă crengile între ele, la câțiva centimetri distanță. Prinde bradul pe un perete, apoi decorează-l cu luminițe și globulețe, dacă îți permite spațiul. Dacă nu, chiar și așa va fi o decorațiune deosebită.

Suport pentru lumânare

Pentru a face această decorațiune, propune-i copilului să picteze un borcan după bunul plac. Când vopseaua e bine uscată, leagă de gura borcanului o fundiță sau o sfoară, apoi pune în interior o lumânare, pe care o puteți aprinde în fiecare seară pentru o atmosferă mai deosebită.

Oameni de zăpadă din șosete

Orice copil adoră oamenii de zăpadă. Îi poți face din câteva șosete albe și un pic de orez. Umple șoseta cu orez, prinde-o la mijloc cu un elastic pentru a obține corpul omului de zăpadă, dar și capătul leagă-l bine. Dintr-o șosetă colorată fă o căciuliță și aranjeaz-o pe capul acestuia. Cu ajutorul vopselelor desenează-i nasul, ochii, gura și nasturii. Dintr-o bucată de panglică îi poți face și un fular. Confecționează astfel împreună cu copilul mai mulți oameni de zăpadă și aranjează-i la geamul din camera sa.

Spor la meșterit!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.