5 cărți cu tematică de iarnă, de citit copiilor la călduț

Odată cu venirea frigului și a gerului, tot ce ne dorim este să stăm în casă și să citim. Chiar dacă celor mici adesea le place mai mult să se joace decât să lectureze, cărțile ocupă un rol important în viața lor. Să-i împrietenim cu ele din fragedă copilărie!

Iată 5 cărți cu tematică de iarnă, de citit copiilor la călduț, în serile reci!

CuMinte de Crăciun de Ioana Chicet-Macoveiciuc

Va primi oare Ema de la Moș poneiul adevărat pe care-l așteaptă? Și o fi adevărat că doar copiii cuminți primesc cadouri de Crăciun? Eric și Ema au de gând să dezlege aceste mistere, dar întâlnirea neașteptată cu un personaj interesant le dă toate planurile peste cap. Ce vor primi ei de la Moș, aflați din cartea aceasta plină de aventuri, zăpadă și cadouri-surpriză.

Crăciunul lui Mog de Judith Kerr

În casă e o forfotă ciudată: zgomote noi, mirosuri noi și… încotro merge bradul acela? Tulburată de toate aceste activități neobișnuite, Mog se refugiază pe acoperișul casei și stă acolo… până când coboară pe neașteptate cu o bufnitură!

Activități de Crăciun cu Eric și Ema de Ioana Chicet-Macoveiciuc

Cei doi Pofticioși, Ema și Eric, micii eroi ai îndrăgitelor cărți scrise de Prințesa Urbană, îți dezvăluie momentele pe care le petrec în familie în preajma Crăciunului.

Activități de Crăciun cu Ema și Eric, o carte plină de surprize, îi va bucura pe toți copiii cu vârstele peste 3 ani.

Toată lumea din Familia Pofticioșilor iubește Crăciunul: mami și tati, pentru ca au liber de la serviciu și pot dormi până târziu dimineața sau se pot juca mai mult cu copiii; Ema fiindcă speră că de data aceasta va primi poneiul adevărat pe care și-l dorește de când era mică; Eric deoarece poate mânca turtă dulce și biscuiți cu nucă și pui la cuptor, eventual și fursecurile pe care le lasă Moș Crăciun pe farfurie după ce aduce cadourile.

Ema și Eric îți spun ce cadouri pregătesc pentru mami și tati, care sunt cărțile și filmele preferate de Crăciun, te învață cum să faci celebra turtă dulce și îți arată cum împodobesc bradul. De asemenea, cei doi Pofticioși te invită să colorezi alături de ei, să o ajuți pe Ema să ajungă la cadoul de Crăciun sau pe Eric să ajungă la turta dulce. Și câte și mai câte. Le vei descoperi parcurgând această carte minunată.

Crăciun fericit, Matei de Brigitte Weninger

A venit iarna, iar pădurea e ninsă toată. Familia de iepurași s-a pregătit pentru sezonul rece, iar cămara e plină cu provizii până la primăvară. Iepurașul Matei observă însă că în pădure sunt și animale care nu au ce mânca, așa că hotărăște să le ajute fără să-și dea seama că, astfel, familia sa poate să rămână fără mâncare. Dar iarna nu aduce doar zăpadă și vreme rece, ci și spiritul Crăciunului, iar Matei și frații săi află că adevăratul spirit al Crăciunului stă în magia dăruirii.

Dorința de Crăciun a iepurașului de Rebecca Harry

Tot ce își dorește Iepurașul de Crăciun este un prieten. Dar, în drum spre Moș Crăciun, se întâlnește cu multe alte animăluțe care au nevoie de ajutorul său. Doar când Moșul îl aduce acasă în sania lui își dă seama că dorința i s-a împlinit de la sine. O poveste de Crăciun despre puterea bunătății, care va deveni cartea preferată a întregii familii.

Lectură plăcută!

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.