Parfumul pentru păr – Cât de necesar este și ce să alegi?

Parfumul este acea notă finală a ritualului de frumusețea. Acesta ajută femeile să se simtă mai încrezătoare și mai atrăgătoarea. Cu siguranță, nu doar o singură dată ai pulverizat parfum direct pe păr, în speranța că va persista mai mult. Este o practică greșită, care face mult rău podoabei tale capilare, căci acesta conține o concentrație ridicată de alcool, care poate usca părul, irita scalpul și provoca mătreață.

Dacă îți place să ai un păr înmiresmat, poți folosi parfumul pentru păr, care nu-i va face rău. Un spray pentru păr nu înseamnă doar parfum. Aceste formule conțin adesea ingrediente suplimentare benefice părului, cum ar fi unele cu proprietăți hidratante, fără efecte dăunătoare.

Specialiștii de la cosmopolitan.com au întocmit o listă cu 7 cele mai populare parfumuri pentru păr. Iată care sunt acestea!

Chanel Coco Mademoiselle Hair Mist

Acesta este unul dintre cele mai iubite parfumuri din lume, cu note de bergamota, trandafiri si patchouli. Persistă pe păr peste 6 ore.

citește și: Cum alegi parfumul potrivit pentru tine

Maison Francis Kurkdijian Baccarat Rouge 540

Rouge 540 are acorduri florale îmbinate cu o ușoară briză lemnoasă. Persistă notele de iasomie, șofran, ambră și cedru proaspăt tăiat. Aromele rezistă o zi întreagă, iar unele femei spun că resimt parfumul până la următoarea șamponare.

Givenchy L’Interdit

Compoziția sa este bazată pe nuanțe de flori albe. Mirosul persistă 3 ore, după care aromele se estompează. Formula ușoară a acestui parfum îl face ideal pentru folosirea zilnică.

Byredo Bal d’Afrique

Parfumul este inspirat de Parisul anilor douăzeci, când femeile aveau o obsesie pentru cultura africană. Acesta are note de neroli, cedru marocan și gălbenele africane. Este o formulă lejeră, care are tendința de a se estompa după 3 ore. Parfumul are recipientul de tip travel size , de a aceea este simplu de purtat în geantă.

citește și: Parfumul: Aplicarea corectă și alegerea celui potrivit

Dior Miss Dior Parfum Hair Mist

Acest parfum miroase precum un buchet de trandafiri parfumați de grădină. Notele de mosc îi oferă un plus de mister și completează tonurile de trandafir. Persistă pe păr mai mult de șase ore.

Moroccanoil Brumes du Maroc

Parfumul este îmbogățit cu un amestec exotic de chihlimbar picant și note florale dulci. Formula ușoară conține ulei de argan și vitamina E pentru a hrăni și hidrata pielea, precum și pentru a proteja părul. Persistă pe păr timp de 9 ore.

Guerlain Les Absolus d’Orient Santal Royal

Notele de debut ale parfumului sunt cele de neroli și de iasomie gingașă. Se simt și arome de scorțișoară, piersică și trandafir. La baza parfumului stă ambra, lemnul de agar, moscul și lemnul de santal cald. Este parfumul care rezistă cel mai mult pe păr, de la o spălare la alta, însemnând mai mult de o zi, două sau chiar trei.

Tu ai folosit vreodată parfum pentru păr? Cât de util și necesar crezi că este?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.