Cum alegi parfumul potrivit pentru tine

Parfumurile pot să binedispună, să evoce amintiri plăcute, sau pur și simplu să miroase extraordinar de bine. Uneori, alegerea unui parfum poate fi o problemă foarte dificilă.

Iată câțiva pași cu ajutorul cărora să alegi parfumul care se potrivește personalității tale:

  1. Alege o aromă

Fiecare parfum sau apă de toaletă are “notele” sale. Aceste note determină aroma de bază. Ele sunt alcătuite la rândul lor din straturi, vârf și mijloc. Împreună, ele formează un miros specific. Sunt parfumuri florale care conțin diferite note precum cele de trandafir sau de gardenie. Altele pot avea note pe bază de fructe (citrice sau măr). Parfumurile exotice conțin note precum anasonul sau scorțișoara. Atunci când vrei să cumperi un parfum, este bine să analizezi opțiunile dinainte și să știi exact ce tip de aromă preferi. Totodată, interesează-te ce note de bază conține un parfum înainte de a-l cumpăra.

  1. Alege o concentrație

Parfumurile pot avea 4 niveluri diferite de concentrație. Pe măsură ce concentrația crește, prețul este mai mare. Parfumurile cu o concentrație mai mare au un miros mai puternic și durează mai mult timp. Cea mai mare concentrație este „parfum”. E destulă o simplă aplicare pe încheieturile mâinilor pentru ca acesta să dureze toată ziua. Urmează apa de parfum, care durează aproximativ 6 ore după aplicare. Al treilea nivel este numit apă de toaletă. Ea este mai accesibilă ca preț, însă necesită mai multe aplicări pe zi. Lista o încheie apa de colonie, care durează de regulă doar două ore.

  1. Testează parfumul

Miroase rapid sticluța parfumului ca să  îți faci o idee generală despre aroma sa, apoi testează-l pe piele. Aceasta are propriul cod de hormoni și feromoni, care poate schimba mai mult sau mai puțin felul în care miroase un parfum. Aplică puțin parfum pe încheieturi și așteaptă câteva secunde, iar apoi miroase. E posibil ca uneori pielea să sporească sau să diminueze mirosul. De asemenea, parfumul poate mirosi diferit, în fucție de pielea persoanei.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.