Îngrijirea pielii toamna: sfaturi de la specialiști pentru un ten fără imperfecțiuni

Îngrijirea pielii toamna trebuie să cuprindă un ritual bine pus la punct. Zilele reci și ploioase sunt ocazia perfectă să îți pregătești corpul și tenul pentru iarnă și să îți ajustezi rutina de frumusețe. Bronzul de vară vine la pachet cu un ten uscat și riduri mai vizibile, scrie libertateapentrufemei.ro.

Dacă adăugăm expunerea la vânt, umiditatea și schimbările de temperatură, nu e de mirare că tenul are un aspect mai tern, lipsit de elasticitate și este deshidratat.

Sfaturi pentru îngrijirea pielii toamna

  1. Experimentează cât mai des tratamente faciale regeneratoare, pentru un ten mai ferm și mai luminos.
  2. Hidratează-te constant și consistent. Optează pentru seruri hidratante și creme care să îți asigure un conținut crescut de apă în țesuturi.
  3. Nu ezita să îți exfoliezi tenul. Rezultatul? Împrospătare imediată și luminozitate.
  4.  Măștile de față nu trebuie să-ți lipsească. Acestea mențin efectul de curățare, hidratare și hrănire în profunzime a tenului.
  5. Nu uita de pielea din jurul ochilor! Folosește pliculețe cu ceai, deoarece extractele din plante au un rol puternic antioxidant. Dacă păstrezi pliculețele de ceai la frigider pentru câteva minute înainte de a le aplica pe zona ochilor, vei obține efecte vizibile. Nu ezita să folosești creme și seruri special create pentru această zonă.
  6. O dată sau de două ori pe săptămână, seara, după ce te-ai demachiat cu atenție, aplică fiole de acid hialuronic sau retinol. Apoi, continuă ritualul de îngrijire obișnuit.
  7. Încearcă să ajungi cât mai des și la salonul cosmetic. Doar un specialist îți poate îmbunătăți ritualul de îngrijire și îți poate da cele mai bune sfaturi pentru tipul tău de ten.
  8. Masajul facial este o adevărată comoară și poate înlocui cu succes retinolul.  Acordă-ți câteva minute în fiecare seară pentru masaj și aspectul tenului tău se va îmbunătăți.
  9. Nu ezita să îți aplici și măști naturale cu efect de hrănire (miere, suc de portocale, iaurt, scorțisoară) sau măști cosmetice performante.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.