Decorațiuni handmade de făcut toamna cu copiii

Toamna și-a intrat pe deplin în drepturi. În acest anotimp parcă mai mult simțim nevoia de a sta în casă și de a meșteri diverse lucrușoare handmade. Le putem face împreună cu copiii, atât pentru a crea momente de neuitat, cât și pentru a petrece calitativ timpul, iar în rezultat să obținem decorațiuni handmade. Acestea vor înfrumuseța locuința și ne vor bucura privirile.

Iată câteva idei frumoase din care să te inspiri!

Ghirlandă din frunze pictate

Pentru acest proiect ai nevoie de frunze de diverse forme și dimensiuni, pe care să le picteze cei mici cu acuarele, apoi să le transpună pe foi, ca o amprentă. Când vopselile sunt uscate, decupați împreună frunzele de hârtie, agățați-le pe o sfoară și prindeți ghirlanda într-un loc vizibil, pentru a o putea admira cât mai des.

Vaze din dovleci

Dovlecii sunt elementul indispensabil al toamnei, de aceea folosește-i nu doar în supe, dar și la decorare. Poți face din ei vaze. Scobește interiorul acestora, pune în mijloc câte o sticlă de plastic tăiată la margine de înălțimea dovleacului și pune în el un buchet de flori sau crenguțe și frunze colorate.

Coroniță din frunze și conuri de brad

Înainte de a face acest proiect creativ, mergi cu copiii la o plimbare și adunați conuri de brad și frunze de diverse culori. Pe o bază de coroniță, lipiți împreună conurile și frunzele și agață apoi coronița la ușa de la intrare. Va fi admirată de vizitatori, dar și de către vecini. Puteți vopsi conurile în culorile toamnei, folosind o pensulă și acuarelă.

Tablou cu ghinde

Un proiect handmade extrem de ușor este acest tablou cu ghinde, pe care-l poți face cu copiii de toate vârstele. Ai nevoie de o ramă pentru fotografie sau o ramă de tablou, în interiorul căreia să lipești ghindele vopsite. Eventual, poți adăuga și câteva crenguțe. Lasă-i pe cei mici să aleagă unde vor păstra noua decorațiune.

Copac de toamnă

Pentru a face un astfel de copac, ai nevoie de câteva ramuri, un pistol cu clei fierbinte și mai multe frunze. Lipește frunzele de crengile de copac, apoi pune copăcelul unde îți dorești tu.

Spor la meșterit!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.