Ce este postul terapeutic cu apă și cui se recomandă

Pe lângă postul religios, există și postul terapeutic sau postul cu apă. Acesta este tot mai des practicat în ultima perioadă, atât de femei, cât și de către bărbați și reprezintă o modalitate de a trata diverse afecțiuni. Chiar dacă este recomandat și de către medici, postul terapeutic necesită pregătire și nu poate fi ținut de oricine.

Ce este postul terapeutic cu apă și cui se recomandă, află din acest articol!

Ce este postul?

În general, postul înseamnă o pauză alimentară oferită atât trupului, cât și sufletului nostru.

Câte tipuri de post terapeutic există?

Postul terapeutic poate fi de mai multe feluri: uscat, cu apă, cu ceaiuri, lichid. Există și post intermitent, foarte popular în această perioadă, însă acesta nu este un post terapeutic. Pentru ca acest post să aibă efect, este necesar de respectat un regim alimentar echilibrat, în general, nu doar în zilele în care postim.

Cum se ține postul terapeutic cu apă?

În dependență de pregătirea pe care o are persoana, postul terapeutic poate fi ținut o zi, trei, cinci, șapte. Postul de 3-5 zile este inofensiv și nu are nevoie de implicație medicală. Dacă este ținut o perioadă mai îndelungată, sunt necesare unele analize, cât și supravegherea medicului.

Înainte de a ține acest post, este recomandată o pregătire. Pentru un post de 3 zile, specialiștii susțin că este bine să avem timp de 5 zile un meniu bogat în fructe și legume, fără produse de origine animală. Iar pentru un post și mai îndelungat, pregătirea trebuie să fie și ea de o perioadă mai lungă.

În timpul postului se renunță la orice tip de hrană și se consumă doar apă.

Ce urmează după acest post?

Ieșirea din postul terapeutic este mult mai importantă decât pregătirea. Aceasta se face cu introducerea treptată a supelor de legume, a sucurilor de legume și apoi a smoothieurilor din fructe. Toate se consumă câte un pic și foarte lejer.

Ce beneficii are postul terapeutic cu apă?

Postul are foarte multe beneficii, începând cu cele spirituale și emoționale, până la cele fizice. Prin postul cu apă, oferim organismului posibilitatea de a se vindeca singur, de a-și activa propriul medic interior.

  • Toxinele se acumulează în organism sub formă de grăsimi, iar atunci când nu îi oferim alimente, acesta începe să metabolizeze toxinele.
  • De asemenea, se ameliorează unele boli cronice și simptomele acestora.
  • Se calmează mintea, te conectezi cu sinele și devii mai echilibrat emoțional.

Cui îi este contraindicat postul terapeutic

Postul cu apă de o zi și de trei zile poate fi ținut de oricine, însă cel îndelungat este contraindicat persoanelor cu anemie, care au deficit de fier și femeilor însărcinate.

Tu ai ținut vreodată acest tip de post? Cum te-ai simțit?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.