Rețete ușoare de scruburi homemade pentru buzele uscate

Buzele noastre se deshidratează foarte ușor, de aceea este important să avem mai multă grijă de ele. Soarele și vântul sunt inamicii numărul unu ai buzelor, motiv pentru care acestea se crapă și capătă un aspect inestetic. Pentru a arăta mereu bine, exfoliază-le permanent folosind ingrediente pe care le ai deja în casă și pe care nu trebuie să mai cheltui banii.

Iată câteva rețele ușoare de scruburi homemade pentru buzele uscate!

Scrub cu ulei de cocos

Pentru a face acest scrub ai nevoie de: ulei de cocos și zahăr. Amestecă bine aceste două ingrediente și folosește dimineața și seara, masând ușor buzele cu mișcări circulare. Clătește apoi cu apă călduță și aplică un balsam hidratant.

Scrub cu scorțișoară

Dacă îți dorești un remediu care să dea și volum buzelor tale, acest scrub este cel mai potrivit. Ai nevoie de: zahăr, ulei, scorțișoară și miere. Amestecă ingredientele și aplică pe buze pasta obținută . Masează delicat timp de un minut, apoi îndepărtează cu apă călduță. Buzele tale vor fi catifelate și mai voluminoase.

Scrub cu cacao

Pentru a face acest scrub, ai nevoie de: zahăr, ulei, cafea măcinată, cacao și ulei esențial de mentă. După ce ai amestecat ingredientele, aplică scrubul pe buze de cel puțin o dată pe zi. Îndepărtează cu ajutorul unui șervețel umed, apoi hidratează buzele cu un balsam.

Scrub cu miere și glicerină

Amestecă o parte de miere, o parte de glicerină vegetală, o parte de zahăr și o parte de ulei. După ce ai obținut o compoziție omogenă, aplică scrubul pe buze. Masează folosind mișcări delicate, lasă să acționeze timp de un minut, apoi îndepărtează scrubul cu ajutorul unei dischete demachiante înmuiate în apă caldă.

Scrub cu zahăr

Amestecă într-un bol zahăr, ulei de cocos sau măsline și pudră de scorțișoară. Cu pasta obținută masează ușor buzele și lasă să acționeze timp de 5-10 minute. Îndepărtează apoi cu un prosop umed și aplică un balsam hidratant.

De ce să faci acasă scrub pentru buze:

  • Folosești ingrediente pe care le ai la îndemână și nu cheltui bani în plus
  • Buzele tale vor fi mai catifelate
  • Nu vei pierde timp pentru a merge la un salon de frumusețe

Bine de știut! Dacă ai făcut o cantitate prea mare de scrub, păstreaz-o la frigider, într-un recipient cu închidere ermetică.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.