Idei de mic dejun cu fructe de vară

În această vară, surprinde-i pe cei dragi cu mic dejunuri delicioase. Profită din plin de fructele de sezon și oferă-le mâncare savuroasă. Fructele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic, iar consumate la micul dejun, au numeroase beneficii pentru organism.

Iată câteva idei de mic dejun cu fructe de vară, care se prepară rapid, dar dau un start sănătos zilelor caniculare!

Budincă de chia cu piersici

Budinca de chia va fi adorată de oricine dacă o vei prepara cu fructele preferate. În aceste zile, când piersicii sunt la un preț mic, consumă-i cât mai des. Fă din ei o budincă și savureaz-o alături de familie. Ai nevoie de câțiva piersici, câteva linguri de chia, lapte vegetal și esență de vanilie. Pasează piersicii, adaugă laptele, esența de vanilie și chia, amestecă totul și lasă la frigider de cu seară sau pentru câteva ore.

Sandviș de vară

Sandvișul este probabil cel mai rapid mic dejun. Pentru a-l prepara ai nevoie de felii de pâine integrală, unt de arahide sau brânză tartinabilă și fructele preferate, cum ar fi pere, prune, piersici. Unge pâinea cu untul de arahide, pune deasupra felii de fructe și savurează alături de o cană de lapte cald.

Pere în aluat

Pentru această rețetă ai nevoie de: aluat foietaj fără drojdii, pere, zahăr (2-3 linguri), 2 ouă. Spală bine perele, împarte-le în jumătate și curăță-le de semințe. Împarte aluatul în părți egale, după care taie-l în formă de pară. Poți opta pentru orice altă formă dorită, important este să încapă para pe ea. Amplasează perele pe bucățile de aluat pregătite și unge-le cu ouă bătute cu zahăr (atât perele, cât și aluatul). Dă perele pentru 15 minute în cuptorul preîncălzit, la temperatura de 180 de grade.

Budincă cu prune

Pentru a prepara această budincă, pune într-un pahar câteva linguri se semințe chia, peste care toarnă lapte vegetal sau apă. Lasă la hidratat 15-30 de minute. Decorează deasupra cu prune.

Pere la cuptor cu ovăz

Pentru a face acest mic dejun delicios, vei avea nevoie de: 3 pere medii, 6 linguri de fulgi de ovăz, 2 linguri de miere, o linguriță de scorțișoară, 2 linguri fulgi de migdale sau migdale întregi, o lingură ulei de cocos, un praf de sare. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Între timp, spală fructele și taie-le în jumătăți. Scobește fiecare jumătate în centru, pentru a face loc umpluturii. Unge jumătățile de pere cu ulei de cocos. Într-un bol separat, amestecă fulgii de ovăz, mierea, scorțișoara, praful de sare și fulgii de migdale. Dacă nu ai fulgi de migdale, poți folosi migdale tocate grosier. Pune amestecul în fiecare pară, apoi dă totul la cuptor pentru 30-40 de minute.

Poftă bună!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.