La ce oră trebuie să mergem la culcare și când ne trezim dimineața

Somnul are un rol extrem de important pentru o bună funcționare fizică și psihică a organismului. Un somn odihnitor garantează o zi cu multe realizări, fără dureri de cap sau alte neplăceri. Pentru a avea un somn bun, specialiștii recomandă să adormim la ora potrivită.

Dar care este ora potrivită pentru a merge la culcare?

Conform specialiștilor, cel mai bun timp pentru a merge la culcare este între ora 21:00 și 00:00. Înainte de miezul nopții o oră de somn se numără ca 2 ore, fapt confirmat și de oamenii de știință contemporani. În acest timp, se odihnește sistemul nervos.

Pentru a ne convinge de acest lucru, aceștia propun un experiment: să ne culcăm la ora 21:00 și să ne trezim la ora 1:00 sau 2:00 noaptea. Ne vom simți odihniți, de parcă am fi dormit o noapte întreagă. Dacă nu am dormit în acest timp, atunci putem dormi după aceasta și 12 ore, dar sistemul nervos nu se va odihni. În consecință, apar stările de lene, apatie și somnolență.

Dacă ne trezim la ora 1:00-2:00 și adormim înapoi, acest somn ne face mai veseli, iar trezitul de dimineață nu va fi o problemă.

Dar când trebuie să ne trezim dimineața?

Este indicat, dacă am mers la culcare mai devreme de ora 23:00, să ne trezim până la ora 6:00 dimineața pentru a fi sub influența energiei pozitive și a avea o bună dispoziție pe parcursul întregii zile. Dacă ne trezim devreme, toată ziua vom simți bucuria de a trăi.

Conform savanților japonezi trezitul înainte de răsăritul soarelui are numeroase beneficii, dar cele mai importante sunt acestea două:

  • Razele soarelui de la răsărit crează un efect special în organism, care trece de la regimul de noapte la regimul de zi. Aceste raze solare schimbă regimurile. Dacă o persoană în acest timp doarme, atunci schimbarea regimurilor nu se produce și ne vom lupta toată ziua cu somnul.
  • De asemenea, această perioadă de timp (între ora 2 și 6 dimineața) este cea mai recomandată pentru curățarea corpului. Dacă o persoană se trezește devreme, atunci organismul său, se curăță și se eliberează de toxine în mod natural.

Când merg la culcare copiii?

Indiferent de ora de trezire, copiii trebuie să meargă devreme la culcare. Studiile arată că ora potrivită pentru a fi puși la somn este 20:30, în special pentru copiii mici și cei care merg la școală.

O oră târzie de culcare poate duce la:

  • Dificultăți în a adormi
  • Trezitul des în timpul nopții
  • Trezitul foarte devreme dimineața
  • Mai puține ore de somn
  • Iritabilitate
  • Probleme de concentrare
  • Dureri de cap
  • Slăbirea sistemului imunitar
  • Boli cardiace

Dar tu la ce oră mergi la somn și când te trezești dimineața?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.