5 rețete cu pepene roșu pentru acest weekend

August este luna în care ne putem bucura din plin de savoarea pepenelui roșu. Aromat și delicios, acesta poate fi consumat ca atare sau în combinație cu alte alimente.

Iată 5 rețete cu pepene roșu pentru acest weekend, cu care să-i alinți pe cei dragi!

Salată de pepene roșu la grătar

Pepenele roșu la grătar capătă un gust și o savoare deosebită. Pentru a prepara această salată delicioasă, ai nevoie de câteva felii de pepene roșu, lăsate deasupra grătarului până se rumenesc. Taie apoi pepenele bucăți potrivit de mari, adaugă brânză feta, rucola, nuci, rondele de ceapă roșie și un pic de ulei de măsline, apoi amestecă și servește cu plăcere.

Gazpacho de pepene roșu

O variantă delicioasă de gazpacho este cea din pepene roșu. Astfel, ai nevoie de 1 pepene roșu, 1 castravete, 3 roșii, 1 ardei roșu, cateva fire de ceapă verde, 1 cățel de usturoi, 1 mână de busuioc proaspat, 4 linguri de oțet de mere, 3 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de sare, puțin piper, 1 avocado și verdeață pentru decor. Treci prin blender toate ingredientele, apoi toarnă supa în boluri, decorează cu verdeață și lasă la frigider pentru câteva ore, apoi consumă alături de o felie de pâine integrală.

Frigărui cu pepene roșu

Pentru această rețetă ai nevoie de bucăți de pepene roșu, pe care să le înfigi pe bețișoare de lemn pentru frigărui, alături de felii de castravete, bucățele de ton și felii de ridichi. Stropește totul cu un pic de sos de soia și savurează alături de cei dragi din acest aperitiv delicios.

Limonadă de pepene roșu

Dacă te-ai săturat de pepene roșu, fă din el o limonadă. Treci prin blender pepenele, apoi adăugă coajă de lămâie rasă, puțină zmeură pasată și frunze de mentă. Îndulcește cu un pic de miere și lasă limonada să se răcorească la frigider.

Jeleu de pepene roșu

Pentru a face acest desert, ai nevoie de 700 ml de suc de pepene roșu, 4 linguri de zahăr, 5 foi de gelatină. Pune foile de gelatină la înmuiat. Într-un vas, pune zahărul și sucul de pepene și lasă pe foc până când se topește zahărul. Adaugă apoi foile de gelatină și amestecă până când obții o compoziție omogenă. Lasă la răcit pentru 5-10 minute, apoi toarnă compoziția în boluri speciale. Acoperă cu folie alimentară și lasă la frigider pentru minimum 4 ore. La servire, poți decora jeleul cu frunze de mentă.

Poftă bună!

sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.