Pregătirea casei pentru toamnă. Ce trebuie să știi

Toamna e tot mai aproape, iar odată cu sosirea ei e timpul să ne pregătim și locuința pentru sezonul rece. Deși toamna e un anotimp frumos, ne vom confrunta și cu părțile neplăcute ale ei: ploi, frunze căzute, noroi, umezeală, vânt. Pentru a intra în spiritul acesteia, putem redecora locuința și astfel, să o protejăm și pregătim pentru câteva luni bune de frig.

Iată câteva sfaturi de care să ții cont în pregătirea casei pentru toamnă!

Protejează interiorul locuinței de noroi

Pentru a nu ajunge noroi în toată casa, pune la ușa de la intrare un covoraș. Vei observa diferența! Astfel de covorașe poți pune atât la exterior, cât și în interior, pentru o dublă protecție împotriva umezelii și mizeriei care ar putea ajunge în casă. Ai grijă să cureți periodic aceste covorașe, pentru că în timp își pierd din proprietăți și nu mai sunt la fel de eficiente.

Verifică ferestrele

Multă căldură din locuință se pierde prin ferestrele de proastă calitate. Înainte de a intra în anotimpul rece, verifică dacă ferestrele de închid etanș. De asemenea, și ușa de la intrare ar trebui să se închidă și să izoleze bine. În mod contrar, e o idee bună să o înlocuiești cu una nouă și funcțională. Ferestrele și ușile de calitate nu doar că vor reduce semnificativ costurile la energie, dar și vor izola casa de zgomotele neplăcute din exterior.

Protejează podelele

Dacă ești o persoană friguroasă, începe prin a proteja podelele cu carpete călduroase, de lână sau din alte țesături groase. Astfel, te vei simți confortabil în locuință și picioarele se vor simți protejate.

Renunță la așternuturile subțiri

Pe măsură ce afară se răcește, e necesar să schimbi și tipul de lenjerie de pat pe care o folosești. Renunță la materialele subțiri – satin sau mătase și folosește așternuturi din țesături groase – bumbac, catifea, lână.

Pregătește-ți un loc confortabil

Dacă nu vrei să pornești încă centrala termică, pentru momentele de relaxare, pregătește-ți un colțișor confortabil. Aici poți citi, poți bea în tihnă o cană de ceai sau de ce nu, poți medita stând comod sub o pătură călduroasă, bucurându-te de culorile toamnei.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.