Pregătirea copilului pentru noul an școlar. Sfaturi utile

Odată cu venirea toamnei, începe și noul an de învățământ. Este o perioadă emoționantă atât pentru copii, cât și pentru părinți, iar pregătirile dau mari bătăi de cap: ce fel de ghiozdan să aleagă, care caiete sunt potrivite, ce fel de stilouri sunt recomandate.

Pentru a te ajuta în acest sens, venim cu câteva sfaturi utile și îți spunem cum ar trebui să aibă loc pregătirea copilului pentru noul an școlar, astfel încât să fie toți mulțumiți și fericiți!

Luna august – un nou program

Dacă în lunile iunie și iulie copiii au avut program mai liber, august este pentru a reveni la rutina din timpul anului de învățământ. Astfel, cu două săptămâni înainte de începerea școlii, stabiliți o nouă oră de mers la somn și trezește-l pe copil mai devreme, pentru a se obișnui cu trezitul de dimineață.

Chestionar la început de an școlar

Dacă al tău copil deja a frecventat școala, cu siguranță știe ce așteptări să aibă pentru noul an. Înainte de a merge din nou la lecții, propune-i un chestionar și roagă-l să răspundă sincer. Astfel vei înțelege mai bine ce își dorește și cum își dorește să fie anul acesta la școală.

Cumpărați împreună rechizitele

Unele rechizite, care îți plac ție, s-ar putea să nu fie pe placul copilului, de aceea cumpărați-le împreună. Atunci când mergeți la magazin, lasă-l pe el să aleagă. Astfel, va folosi cu plăcere aceste rechizite în noul an de învățământ.

Nu faceți schimbări în familie

Începerea anului școlar reprezintă o schimbare majoră pentru copil, pentru care are nevoie de timp. Din acest motiv, este indicat să nu faceți schimbări importante în familie în această perioadă. Când revine acasă, el are nevoie să ştie că lucrurile revin la normal, că totul este previzibil şi confortabil. Astfel, va face faţă cu bine integrării în şcoală.

Arată-i înțelegere

Chiar dacă este bine pregătit pentru școală, copilul tot va avea emoții și va încerca să se adapteze, ceea ce nu-i va reuși din prima zi. Discută cu el despre asta și arată-i că îl înțelegi și îi ești alături. Dă-i timp să se adapteze noului mediu.

Indiferent de emoțiile pe care le trăiți, pregătirea de școală trebuie sa fie o bucurie. Ofer-o copilului și faceți ca aceste momente să fie o amintire frumoasă pentru amândoi!

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.