Cum îi convingem pe copii să își spele dinții

Îngrijirea cavității bucale începe încă din primele zile de viață, iar a danturii – odată cu apariția primului dințișor. Dacă la început părintele este cel care spală dinții copilului, odată cu creșterea acestuia, este responsabilitatea sa să o facă. Cât sunt mici, spălatul dinților e o plăcere, însă când cresc, pentru majoritatea copiilor este un chin și de cele mai multe ori fac asta forțați de părinți.

Iată cum îi convingem pe copii să își spele dinții folosind câteva trucuri!

Fă din momentul periajului o distracție

Dacă cel mic nu acceptă să se spele pe dinți, propune-i o întrecere: cine ajunge primul la baie să își spele dinții, cine periază mai bine dinții (periați dinții unul altuia), colorați dinții cu fructe sau legume și apoi periați-i. Distrați-vă și nici nu veți observa cum a trecut timpul, iar voi aveți dinții curați.

Fii tu un exemplu

Propriul exemplu contează extrem de mult. De aceea, atunci când îți pariezi dinții, ai grijă să te vadă și cel mic. Copilul va avea tendința să te imite și astfel veți avea împreună dinți frumoși și sănătoși. Puteți face din spălatul pe dinți un moment al întregii familii.

Alege periuțe de dinți simpatice

De multe ori copiilor nu le plac periuțele de dinți și din acest motiv refuză să își spele dinții. Dacă e și cazul vostru, ia-l pe cel mic la cumpărături și propune-i să-și aleagă singur periuța. Iar dacă vrei să-i faci tu un cadou, asigură-te că ai ales una drăguță, poate în culoarea preferată sau cu personajele animate preferate. Poți cumpăra chiar mai multe periuțe, iar el să aleagă zilnic câte una diferită, după preferință.

Vizionați împreună Povestea lui Dințișor

După ce va vedea acest filmuleț, cu siguranță va alerga la baie să își facă igiena orală.

Probabil la început va fi mai dificil, însă cu un pic mai multă atenție din partea ta, cu un periaj permanent – dimineața și seara, la aceleași ore, acesta va intra în obișnuință și cel mic va face asta automat, căci va deveni un gest reflex.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.