Produse de machiaj care au termen mic de valabilitate

În general, poate produsele au termen de valabilitate, fie că sunt produse alimentare sau de îngrijire. Nu fac excepție nici produsele cosmetice, care odată deschise, nu pot fi folosite la nesfârșit, căci devin toxice pentru ten. Dacă unele dintre ele sunt valabile chiar și 6 luni, altele se oxidează rapid și trebuie aruncate la coșul de gunoi.

Iată ce produse de machiaj care au termen mic de valabilitate, există pe piață!

Valabilitatea produselor este dată de concentrația de conservanți folosiți și stabilitatea sau instabilitatea ingredientelor pe care le conțin. Pentru a ști ce termen de valabilitate are un produs, este necesar de verificat pe ambalajul acestuia, însă multe produse au și termen de valabilitate de la deschidere. În acest sens, este foarte important să notezi cu un marker data la care ai început să-l folosești. Astfel știi când produsul e expirat.

Important!

Cel mai mic termen de valabilitate au produsele lichide pentru ochi. Fie că este vorba despre rimel sau tuș, acestea nu pot fi folosite mai mult de trei luni de la deschidere. De asemenea, deși rimelul are un termen de valabilitate de 6 luni, specialiștii recomandă achiziționarea unui rimel nou după 3 luni.

Acest termen este unul maxim, însă dacă producătorul indică pe ambalaj un termen mai mic, se va respecta acela.

Produsele trebuie să dețină un capac foarte bine închis și să fie depozitate într-un loc uscat.

Cum mai putem afla termenul de valabilitate

Există câteva siteuri care te pot ajuta să afli termenul de valabilitate dacă ai codul produsului. Printre acestea:

În general, e bine să arunci la gunoi orice produs care și-a schimbat consistența sau mirosul, indiferent de termenul de valabilitate! Este păcat să te despărți de un produs în cazul în care recipientul este încă plin, însă nu trebuie să riști și să-ți pui în pericol sănătatea. Folosirea cosmeticelor expirate are consecințe negative: roșeață, iritații sau alte efecte secundare neplăcute.

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.