Remedii eficiente pentru înțepăturile de insecte la copii

Vara ne dau mari bătăi de cap insectele. Căpușele, albinele, bondarii, dar mai ales țânțarii nu pot fi evitați, însă pot fi ținuți departe cu ajutorul unor mici trucuri. Totuși, uneori nici acestea nu ajută și copiii noștri sunt înțepați din cap până în picioare de aceste insecte mici, dar care cauzează probleme mari.

Azi îți propunem câteva remedii eficiente pentru înțepăturile de insecte la copii și îți spunem cum îi poți face pe aceștia să se simtă mai confortabil în perioada verii.

E bine de știut că maturii sunt mușcați mai puțin de către țânțari, în comparație cu copiii. Acest lucru se întâmplă din cauză că cei mici sunt o pradă mai ușoară, țânțarii fiind adesea prezenți în preajma locurilor de joacă.

Înțepăturile de țânțar nu pot fi evitate complet, însă pot fi reduse într-o mare măsură.

Iată ce să folosești!

Aloe Vera

Cunoscută pentru proprietățile sale antiseptice, Aloe Vera este ideală în ameliorarea mâncărimilor cauzate de pișcăturile de țânțari. Un pic de suc pus direct pe mușcătură, va vindeca rana și va reduce din disconfort.

Oțet

Oțetul este acid, motiv pentru care poate fi folosit cu succes ca antiseptic pentru mușcăturile de țânțari la copii. Tot ce trebuie să faci este sa pulverizezi pe pielea copilului apă caldă amestecată cu câteva linguri de oțet. De asemenea, pentru o ușurare instantanee, poți aplica un pic de oțet direct pe mușcături.

Curcuma

Curcumaua sau turmericul are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare. Aceasta este binevenită și în tratarea mișcărilor de insecte. Se amestecă 1/2 linguriță de turmeric cu 1/2 linguriță de lemn de santal pulbere cu apă pentru a face o pastă. Se aplică pe mușcătură pentru recuperare rapidă.

Suc de coriandru

Sucul de coriandru are proprietatea de a ameliora instantaneu mâncărimea sau erupțiile cutanate create de înțepăturile de insecte. Pentru a face o soluție, pune o mână de coriandru într-un blender cu aproximativ 1/3 ceașcă de apă și amestecă bine. Aplică pe zona afectată.

Apă și bicarbonat de sodiu

Pregătește o pastă din apă și bicarbonat de sodiu și aplică pe pișcătură. Mâncărimea și iritarea vor dispărea complet!

Alte remedii (se aplică pe pișcătură):

  • Săpun solid
  • Ulei de neem
  • Pastă de dinți
  • Apă de levănțică
  • Miere
  • Pastă de sare
  • Suc de ceapă
  • Suc de lămâie

Dacă observi că pișcătura devine deranjantă, mergi cu copilul la medic pentru un consult.

Sura foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.