5 metode simple și eficiente de a păstra răcoarea în locuință

Vara aceasta ne surprinde cu temperaturi generoase, iar tentația de a cumpăra un aparat de aer condiționat este destul de mare. E bine de știut că există multe metode care ajută nu doar la economisirea energiei electrice, ci și la menținerea unei temperaturi confortabile în casă. Acestea te vor scăpa de disconfort pe timp de vară.

Iată 5 metode simple și eficiente de a păstra răcoarea în locuință!

Ține jaluzelele închise

Specialiștii susțin că 30% de căldură, în timpul verii, vine prin geamuri. Din acest motiv, este indicat să ai jaluzele, pe care să le ții închise în perioada caniculară. Acestea ajută la scăderea temperaturii din interior cu până la 6 grade și sunt indicate în special pentru locuințele cu ferestre spre sud și vest.

Folosește un ventilator

De multe ori, vara ne dorim răcoare și hidratare, însă aparatul de aer condiționat nu le poate face pe ambele. Există un truc care te va ajuta să te simți de parcă ai fi chiar lângă briza mării. Tot ce trebuie să faci este să pornești ventilatorul, iar în fața acestuia să pui un bol cu gheață. Astfel, aerul va fi mai rece și mai umed.

Lasă geamurile deschise noaptea

Dacă ziua e cald, închide geamurile și deschide-le abia seara. Lasă ferestrele deschise înainte să te pui în pat și astfel răcoarea nopții va intra în locuință.

Plantează copaci lângă geam

Este o investiție pe termen lung, iar rezultatul îl vei vedea peste câțiva ani, când copacii vor crește ai vor ține umbră. De asemenea, poți planta și viță de vie, care acționează ca jaluzele și casa nu va mai absorbi atât de multă căldură.

Gătește noaptea

Pentru a păstra răcoarea în locuință, încearcă să nu gătești pe parcursul zilei. Căldura de al aragaz și umiditatea se vor răspândi în toată casa și vor spori senzația de aer cald. Ideal este să gătești noaptea, când afară e răcoare și poți sta cu geamurile larg deschise.

Tu ce alte trucuri pentru a păstra răcoarea în locuință cunoști?

Sursa foto – Unsplash

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.